Τυχεροί οι κάτοικοι των Βασιλικών

Ο Τσέχος συγγραφέας Μίλαν Κούντερα έγραψε ότι «οι σκύλοι είναι η επαφή μας με τον παράδεισο. Δεν ξέρουν ούτε κακία, ούτε φθόνο, ούτε δυσφορία». Αυτά τα  λόγια θυμηθήκαμε χθες στην περιοχή του Ευεργέτουλα, βλέποντας δύο νέους ανθρώπους, τον Ταξιάρχη – Γαβριήλ Κοκκινόπουλο που την προσεχή Κυριακή πρόκειται να χειροτονηθεί  και τη μέλλουσα πρεσβυτέρα Ραφαέλα Τσουκαρέλλη, να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους σε ένα εγκαταλελειμμένο, χτυπημένο και σκελετωμένο σκυλί που η αδιαφορία κάποιου άλλου ανθρώπου έφερε σε αυτήν την κατάσταση. Ήταν συγκινητικές οι στιγμές της προσέγγισης του σκυλιού που παρέμενε φοβισμένο και επιφυλακτικό απέναντι στους ανθρώπους, καθώς το είχαν χτυπήσει, εκτός από την εγκατάλειψη.

Μας έκανε εντύπωση που η κ. Τσουκαρέλλη αγκάλιασε το σκυλί και το έβαλε μέσα στο ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό της σαν να ήταν παιδί, με τη βοήθεια του κ. Κοκκινόπουλου και σκεφθήκαμε πόσο τυχεροί είναι οι κάτοικοι των Βασιλικών που θα έχουν σε λίγες μέρες αυτόν τον εφημέριο στην ενορία τους. Όταν οι δυο νέοι αντιμετωπίζουν με τέτοια ευαισθησία και συμπόνια ένα τετράποδο, είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουν το παν, θα σταθούν στύλοι ακλόνητοι κοντά στους ανθρώπους των Βασιλικών, στις αγωνίες και στα προβλήματά τους.

Για το εικονιζόμενο σκυλί να σημειώσουμε ότι είχε γίνει έκκληση για βοήθεια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Ιππείου, Προκόπης Σινάνης που έχει συγγενική σχέση με την κ. Τσουκαρέλλη και τον κ. Κοκκινόπουλο τους ενημέρωσε, καθώς δραστηριοποιούνται εθελοντικά ως φιλόζωοι μέσα από τις τάξεις της “Κιβωτού”.