Ο Παπανικολής ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 27ης αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου, καθώς πέρασε με μεγάλο διπλό από την έδρα του Παλλεσβιακου 3-2, κάνοντας ίσως ένα από τα μεγαλύτερα βήματα για την άνοδο. Ο Αλκιβιάδης δεν νίκησε στον Παπάδο (0-0), αλλά είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι και διεκδικεί το τέταρτο εισιτήριο.
Από τα άλλα παιχνίδια που ήταν περισσότερο για το γόητρο, ο πρωταθλητής ΑΙΟ με νέα πρόσωπα στην σύνθεσή του νίκησε 6-1 τους μικρούς του Αχιλλέα φθάνοντας τα 100 γκολ στην κατηγορία μέχρι τώρα. Εκτός έδρας νίκησαν Ερμής 1-0 τον Μεσότοπο και Ταξιάρχης με το εμφατικό 5-0 τον Καραβαγγέλη. Τέλος, στις καθυστερήσεις νίκησε η Δόξα 3-2 την Αναγέννηση Αγιάσου στην έδρα της.
Αναλυτικά τα παιχνίδια:
ΑΙΟ Μυτ.-Αχιλλέας Β’ 6-1
Στο ρελαντί με τους μικρούς
Με πολλά νέα πρόσωπα στην σύνθεσή του ο πρωταθλητής ΑΙΟ Μυτ. συνέτριψε στην έδρα του με 6-1 τον Αχιλλέα Β’ σε ένα παιχνίδι-μονόλογο για τους γηπεδούχους, που αν και ισοφαρίστηκαν στο ημίχρονο σε 1-1, από εκεί και έπειτα όλα κύλησαν όμορφα. Ο Καραφασούλης μόλις στο 9’ άνοιξε το σκορ για να φθάσει στην ισοφάριση ο φιλοξενούμενος στο 33’ με τον Κουλμανδά. Με την έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο ο Λαλάς, με κεφαλιά, έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, η οποία κινήθηκε με πολλές ορέξεις, δημιουργία φάσεων και γκολ.
Πάλι ο Καραφασούλης με την συμπλήρωση μιας ώρας, με κεφαλιά αυτή την φορά, έκανε το 3-1 για να ακολουθήσουν ακόμη τρία με τους Μωραΐτη (64’), Τσανταρλή 76’ και Ntshikala δέκα λεπτά πριν από το τέλος.
Παλλεσβιακός-Παπανικολής 2-3
Τρίποντο εμψύχωσης και ανόδου
Ο Παπανικολής πήρε μεγάλο εκτός έδρας τρίποντο στην Μόρια καταβάλλοντας με 3-2 τον Παλλεσβιακό, ο οποίος έχει αποδειχτεί ο κακός δαίμονας, αφού τον έχει νικήσει δύο φορές την χρονιά. Σε ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα του Παπαδημητρίου δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε βγαίνοντας ηττημένη από το γήπεδο με 3-2. Ήττα στην πιο δύσκολη χρονικά στιγμή για τον γηπεδούχο, που ναι μεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς ανοίγοντας πολύ νωρίς το σκορ μόλις στο 2΄με τον Ngompo.I, στη συνέχεια δέχτηκε την ισοφάριση στο 23΄ με την κεφαλιά του Δίντα, όμως, μόνο για έξι λεπτά, αφού ο Χριστοδούλου με κοντινό σουτ έβαλε πάλι μπροστά την ομάδα με 2-1 μέχρι το ημίχρονο.
Ο Παπανικολής εμφανίστηκε καλύτερος στην επανάληψη και εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες που έβγαλε ο αντίπαλός του φθάνοντας στην ισοφάριση με φάουλ του Μάκη Σαμπάνη. Ο Παλλεσβιακός δύο φορές με τον Ιμπραήμ και τον Μπάνα δεν βρήκε τα δίχτυα σε κραυγαλέες φάσεις και το πλήρωσε στο 82΄, όταν μετά από σύγχυση και μετά από σέντρα του Χατζηδιαμαντή στην περιοχή του Παναγόπουλου, ο Ντεμάι που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι από κοντά με το κεφάλι και παρά την πίεση του Ασβεστά να απομακρύνει, την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 2-3.
Παπάδος-Αλκιβιάδης 0-0
Κόλλησαν στο “Χ”
Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στον Παπάδο, με την ομώνυμη ομάδα και τον Αλκιβιάδη να μένουν στο στείρο 0-0, αποτέλεσμα το οποίο ασφαλώς και δεν ευνόησε την ομάδα από το Κ. Τρίτος, που δεν πήρε το τρίποντο και έτσι έμεινε τρεις βαθμούς πίσω από την τέταρτη θέση που οδηγεί στην άνοδο. Κλειστό παιχνίδι με λίγες φάσεις στις δύο εστίες, δίκαιο το αποτέλεσμα.
Δόξα Λ.-Αναγέννηση Αγ. 3-2
‘’Με buzzer beater’’
Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η Δόξα πήρε το πέμπτο συνεχόμενο τρίποντο στην έδρα της με την Αναγέννηση Αγιάσου 3-2 και βελτίωσε ακόμη πιο πολύ την θέση της στην βαθμολογία. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Λασκαρίδη, που πίστεψε στο τέλος περισσότερο στην νίκη. Άσκησε πίεση, ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του βάζοντας το γκολ με τον Γιαλαμαδάκη. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Πιστιάλκα, αλλά ο Κατωτριώτης στο πρώτο μέρος ισοφάρισε σε 1-1 για την Αναγέννηση.
Πάλι ο Γιαλαμαδάκης ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος στο 62’, όμως με πέναλτι λίγα λεπτά μετά ο Δουγραματζής ισοφάρισε σε 2-2 για να ακολουθήσει το τρίτο γκολ των νικητών στις καθυστερήσεις, σε μια αναμέτρηση αδιάφορη βαθμολογικά, όμως με πολύ ενδιαφέρον στο τέλος.
Καραβαγγέλης-Ταξιάρχης 0-5
Με σούπερ Λαμπρινό!
Αποκαρδιωτικός ο Καραβαγγέλης, δεν θύμισε σε τίποτα προηγούμενες εμφανίσεις του, γνωρίζοντας ταπεινωτική ήττα στην έδρα 5-0 από τον Ταξιάρχη, που οι παίκτες του έβγαζαν φωτιές και με σούπερ σκόρερ τον Λαμπρινό, ο οποίος πέτυχε τα τέσσερα από τα πέντε γκολ, έφτασε στην εκτός έδρας νίκη. Τίποτα το ιδιαίτερο και αξιόλογο από τους ηττηθέντες που έχασαν δίκαια. Ο Ταξιάρχης προηγήθηκε στο ημίχρονο 2-0 με δύο γκολ του Λαμπρινού και συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και τακτική και στο άλλο μισό. Στο 55’ ο Χατζηδημητρίου ανέβασε το σκορ στο 3-0 για να πάρει στην συνέχεια την σκυτάλη ξανά ο Λαμπρινός και να διαμορφώσει το τελικό 0-5 στην αναμέτρηση.
ΑΟΜ-Ερμής 0-1
Νέο χτύπημα
Ο Ερμής συνέχισε και αυτή την φορά τις καλές του εμφανίσεις κερδίζοντας στον Μεσότοπο 1-0 την ομώνυμη ομάδα, πιστεύοντας πιο πολύ στην νίκη από τον αντίπαλό του, που σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν μπόρεσε να φανεί αντάξιος στις απαιτήσεις του αγώνα. Το μοναδικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε με εκτέλεση φάουλ ο Τσαΐρης στο 68΄ ξεγελώντας τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ευκαιρίες όχι πολλές είχαν οι δύο ομάδες, χωρίς το σκορ να αλλάξει.
Αποτελέσματα
27η αγωνιστική
- ΑΟΜ-Ερμής 0-1
- ΑΙΟ-Αχιλλέας Β’ 6-1
- Παλλεσβιακός-Παπανικολής 2-3
- Παπάδος-Αλκιβιάδης 0-0
- Άναξος-Αετός 0-3
- Καραβαγγέλης-Ταξιάρχης 0-5
- Δόξα Λ.-Αναγέννηση Αγ.3-2
Βαθμολογία
- ΑΙΟ Μυτ. 71 106-14
- Παλλεσβιακός 55 73-32
- Κεραυνός 54 68-35
- Παπανικολής 51 67-49
- Αλκιβιάδης 48 58-44
- Δόξα Λέσβου 43 51-33
- Καραβαγγέλης 39 48-49
- Παπάδος Γέρας 38 36-26
- Ανα/ση Αγιάσου 38 43-41
- Ταξιάρχης 36 51-47
- Αετός Λ 35 48-41
- Ερμής 16 29-71
- Αχιλλέας Β’ 14 31-101
- ΑΟ Μεσοτόπου 11 34-82
- Άναξος -18 0-75
Επόμενη 28η (10-5)
- ΑΙΟ-Μεσότοπος
- Ερμής-Δόξα Λ.
- Αναγέννηση Αγ.-Παλλεσβιακός
- Κεραυνός-Παπάδος
- Παπανικολής-Άναξος
- Αλκιβιάδης-Καραβαγγέλης
- Αετός-Ταξιάρχης




