Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

«Βάλτε πλάτη στο Στεφανή», ζήτησε η Νέα Δημοκρατία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Θέματα στήριξης της εκλογικής καθόδου του Αλκιβιάδη Στεφανή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως υποψήφιου Περιφερειάρχη, τέθηκαν κατά την συνάντηση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος από τους Νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου με κεντρικά στελέχη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα. Κατά τις συζητήσεις που έγιναν εκτιμήθηκε ότι τόσο οι Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, όσο και οι εκλεγμένοι βουλευτές θα πρέπει να πλαισιώσουν με ανθρώπους τους το συνδυασμό του κυρίου Στεφανή, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι θα περιοριστούν οι διαρροές προς το στρατόπεδο του απερχόμενου περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.  

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν σύμφωνα με δημοσκόπηση ο κ. Μουτζούρης φέρεται να προηγείται έναντι του κ. Στεφανή και αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς  ο τελευταίος μόλις τώρα ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα ως υποψήφιος Περιφερειάρχης και ως εκ τούτου η δική του πορεία θα εκτιμηθεί με ασφάλεια σε επόμενη δημοσκόπηση Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον επίσημα δεν τέθηκε θέμα διαγραφών στελεχών της Ν.Δ. που έχουν συμπορευτεί με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, παρότι όταν ο ίδιος ανακοίνωσε τις πρώτες υποψηφιότητες υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της Λέσβου επικοινώνησαν με δεξιούς υποψηφίους του συνδυασμού του προειδοποιώντας τους ότι δεν θα γλιτώσουν τη διαγραφή. Μάλιστα, όπως έλεγε επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες μας, υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Μουτζούρη, ο οποίος δέχθηκε απειλές περί διαγραφής: «Εγώ είμαι από παιδί μέλος της Νέας Δημοκρατίας και ουδέποτε διεκδίκησα το παραμικρό για τον εαυτό μου. Απεναντίας όλοι εμείς πληρώνουμε κάθε χρόνο με τις εισφορές μας το κόμμα για να μπορεί να ανταποκρίνεται, άρα λοιπόν τους πληρώνω, δεν με πληρώνουν και δεν χρωστάω σε κανέναν για να δίνω λογαριασμό με ποιον θα είμαι υποψήφιος. Η υποψηφιότητα του Κώστα Μουτζούρη προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και δεν έχω κομματικές τύψεις που συμπορεύτηκα μαζί του. Κατά την άποψή μου η Νέα Δημοκρατία όφειλε να του δώσει το χρίσμα», μας είπε ο υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Μουτζούρη σημειώνοντας ότι ο Περιφερειάρχης βοήθησε την περιοχή του και ως εκ τούτου ήταν χρέος του να συμπορευτεί μαζί του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι βουλευτές του Βορείου Αιγαίου δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν το συνδυασμό του κ. Στεφανή και μάλιστα την αρχή έκανε πρώτος ο Νότης Μηταράκης κατευθύνοντας δύο άτομα της εμπιστοσύνης του ως υποψήφιους στο Νομό Χίου με το ψηφοδέλτιο του στρατηγού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές Γιάννης Σμυρλής, ο κομματικός τοποτηρητής του Πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Διονύσης Χατζηδάκης, ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπ. Αυτοδιοίκησης Μένιος Κορομηλάς, οι βουλευτές των Νομών της περιφέρειάς μας Χαράλαμπος Αθανασίου, Νότης Μηταράκης και Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθώς και οι πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών, Προκόπης Τζιμής, Ευάγγελος Καπλαντζής και Ελευθέριος Μπλάτζιος. Ο κύριος Στεφανής έχει ξεκινήσει τις περιοδείες του από τη Λήμνο ενώ από σήμερα μέχρι τη Κυριακή θα βρίσκεται στη Λέσβο.

spot_img

More articles

spot_img