Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

«Βαριά καμπάνα» για τα πλαστά πτυχία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ποινή φυλάκισης 5 ετών επιβλήθηκε στους δυο κατηγορούμενους για τα πλαστά πτυχία Αγγλικών στην πολύωρη δίκη της περασμένης Παρασκευής, ποινή που ωστόσο  είχε ανασταλτικό χαρακτήρα με συνέπεια να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς ασκήθηκε έφεση από τους ίδιους και τους συνηγόρους τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι το Εφετείο δεν θα εκτελεστεί η ποινή, ούτε τα χρηματικά πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. 

Η πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο που έπληξε πάνω από 100 ενάγοντες σπουδαστές, διήρκεσε πάνω από 10 ώρες (!), συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων διακοπών, μέχρι να βγει η απόφαση, η οποία δικαίωσε τους κατηγόρους. Στην πλευρά της πολιτικής αγωγής βρίσκονταν οι δικηγόροι Νίκη Τσιριγώτη καθώς και ο κ. Λαμπράκης από την Άρτα, ενώ στην πλευρά της υπεράσπισης για την ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου αγγλικών με τον σύζυγό της, οι δικηγόροι Γιάννης Πετρέλλης και Αλέξανδρος Ροδίτης

Όπως δήλωσε στα Νέα της Λέσβου μια εκ των εναγόντων, η Χαρά Παλαιολόγου: «Επιτέλους νιώθουμε ότι δικαιωθήκαμε μετά από 3 χρόνια και παραπάνω, έχοντας υπομείνει ανακρίσεις και ένορκη διοικητική εξέταση. Κατά τη διάρκεια της δίκης τα ψέματα που ακούγονταν ήταν απίστευτα, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης μας μιλούσαν με επιθετικό και απαξιωτικό τρόπο. Εύχομαι να μην επαναληφθούν περιστατικά σαν κι αυτά σε μια κλειστή κοινωνία, όπως η Μυτιλήνη και να παραδειγματιστεί ο κόσμος από την κατάληξη αυτών των ανθρώπων», δηλώνει η κ. Παλαιολόγου με έμφαση. 

Η υπόθεση

Η υπόθεση απασχόλησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης από τον Ιούλιο του 2019, τότε που αποκαλύφθηκε ότι τοπικό Κέντρο Υπολογιστών έδινε επί σειρά ετών πτυχία αγγλικής γλώσσας, στο πλαίσιο του ταχύρρυθμου διαδικτυακού προγράμματος «Bulats», σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν δυο υπάλληλοι του Δήμου κατέθεσαν τα πτυχία τους στις υπηρεσίες τους ως «επιπλέον προσόν», μόνο για να συνειδητοποιήσουν αργότερα ότι αυτά ήταν πλαστά, μετά από προκαταρκτική απολογία στην οποία κλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img