ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΣΑΠΑΚΗΣ: «Πολύ ωραία εμπειρία o ΠΑΟΚ. Θέλω να την ξαναζήσω!»

Βασίλης Χασαπάκης και Μιχάλης Τακτικός, δύο μικροί ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Απόλλωνα Βουναρακίου, βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ, συμμετέχοντας σε camp, ενώ είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν και με τα παιδιά της ακαδημίας του ΠΑΟΚ.

Η συνεργασία του Απόλλωνα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης που έχει ένα από τα καλύτερα δίκτυα ακαδημιών συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και κάθε χρόνο γίνεται επιλογή κάποιων παικτών, που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους σε μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Φέτος ήταν η σειρά αυτών των δύο παιδιών που πήγαν στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στην Νέα Μεσημβρία και έζησαν από κοντά αυτή την ωραία εμπειρία.

Τα Νέα της Λέσβου βρέθηκαν στο γήπεδο του Απόλλωνα στο Βουναράκι και μίλησαν με τον 14χρονο Βασίλη Χασαπάκη (γεννηθείς το 2007), παίρνοντας την άποψή του για την εμπειρία που έζησε στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ κατά την παραμονή του εκεί. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου κάτι που αναγνωρίζουν και οι προπονητές του στον Απόλλωνα, που πιστεύουν πολύ στις ικανότητες του μικρού Βασίλη.

-Βασίλη πώς ήταν η εμπειρία σου στον ΠΑΟΚ;

«Ήταν πολύ ωραία λόγω του ότι πήγα σε μία διαφορετική πόλη και ομάδα για να ανταγωνιστώ παιδιά που δεν ήξερα και τα γνώρισα τώρα. Ο ανταγωνισμός ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, τόσο στο camp όσο και με τα παιδιά της ακαδημίας του ΠΑΟΚ. Ελπίζω του χρόνου να με ξανακαλέσουν και να πάω να δοκιμαστώ εκ νέου ή ακόμα και να με πάρουν».

Αλήθεια πώς ένιωσες όταν ο προπονητής σου ο Γιάννης Βόϊκος σου ανακοίνωσε ότι θα πηγαίνατε για να δοκιμαστείτε στην ακαδημία του ΠΑΟΚ;

«Όταν μου το είπε ο προπονητής μου αντέδρασα με χαμόγελο, χάρηκα πάρα πολύ και παράλληλα ανέβηκε η ψυχολογία μου. Η αλήθεια είναι πως δεν πίστευα ότι από τόσο μικρός θα πήγαινα να δοκιμαστώ σε μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Και όπως σας είπα και πριν μπορώ να το ξανακάνω αυτό». 

Πώς ήταν οι συνθήκες εκεί; Έφυγες για λίγο από το σπίτι σου τον Απόλλωνα Βουναρακίου και πήγες στον ΠΑΟΚ. Θέλω να μου πεις πώς ήταν τα πράγματα εκεί;

«Ήταν μία όμορφη στιγμή. Έπαιξα σε φυσικό χόρτο, κάτι που μου άρεσε πολύ. Το κλίμα στον ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ καλό, τα παιδιά παρότι δεν μας γνώριζαν μας υποδέχθηκαν με θέρμη, όπως και οι προπονητές, που μας έμαθαν πολλά πράγματα κατά την παραμονή μας στις εγκαταστάσεις».

-Πού σου αρέσει να παίζεις; Σε συνθετικό τάπητα ή σε φυσικό χόρτο;

«Μου αρέσει να παίζω σε φυσικό χόρτο παρότι είμαι ακόμα μικρός. Τα πλεονεκτήματα στο φυσικό χόρτο είναι ότι πατάς και παίζεις καλύτερα από ό,τι στον συνθετικό. Εντάξει μερικές φορές γλιστράς, αλλά δεν με πειράζει αυτό και προτιμώ να αγωνίζομαι σε φυσικό χόρτο».

-Μας είπες πριν ότι αν σε ξανακαλέσουν θα πας. Πιστεύεις ότι στο εγγύς μέλλον θα ξαναδείς το όνομά σου για νέα κλήση στον ΠΑΟΚ;

«Εύχομαι και ελπίζω πως θα ξαναδώ στο μέλλον το όνομά μου στις κλήσεις του ΠΑΟΚ. Εγώ αυτό που κάνω τώρα είναι να δουλεύω συνεχώς με την ομάδα μου τον Απόλλωνα Βουναρακίου και κάθε μέρα να γίνομαι ολοένα και καλύτερος».

Βασίλη όλα έρχονται μέσα από την σκληρή δουλειά και την μεγάλη προσπάθεια;

«Ναι σίγουρα. Όπως σας είπα κάνω μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις, να βελτιώνομαι όσο μπορώ για να με ξαναπάρουνε. Σε αυτό έχουν μεγάλο μερίδιο και οι προπονητές μου στον Απόλλωνα που με βοηθούν να εξελίσσομαι».

-Αν σου έλεγα να διαλέξεις μαθήματα ή ποδόσφαιρο τι θα μου απαντούσες;

«Δύσκολο αυτό το ερώτημα. Θεωρώ πως μπορώ να τα συνδυάζω και τα δύο, απλώς τα μαθήματα είναι σημαντικά για να πετύχεις στη ζωή σου. Όμως και το ποδόσφαιρο το αγαπώ πολύ».

Σε ποια θέση σου αρέσει να παίζεις περισσότερο;

«Στο παρελθόν ήμουνα επιθετικός. Πλέον μου αρέσει να παίζω στο κέντρο της άμυνας, αλλά μπορώ να αγωνιστώ και στα χαφ».

-Αυτή τη στιγμή αγωνίζεσαι στα πρωταθλήματα υποδομών που διοργανώνει η ΕΠΣΛ. Θα σε ενδιέφερε να παίξεις λίγο παραπάνω; Δηλαδή να είχες θέση σε μία ομάδα Β΄ Κατηγορίας για να ψηθείς περισσότερο. Είσαι έτοιμος να κάνεις αυτό το άλμα ή προτιμάς να είσαι στον Απόλλωνα και στις μικρές ηλικίες;

«Πιστεύω ότι δεν είμαι ακόμα έτοιμος να κάνω το βήμα παραπάνω και να παίξω σε μία από τις δύο κατηγορίες. Θέλω λίγη βελτίωση ακόμα, να δουλέψω με τους προπονητές μου σε κάποια πράγματα και όταν μεγαλώσω λίγο πιο πολύ, περίπου στα 17 με 18 μου, τότε θα έχω τις δυνατότητες και θα αισθάνομαι πιο άνετος να παίξω σε μία ανδρική ομάδα».

-Για να φτάσεις μέχρι εδώ είχες κάποια στηρίγματα και, αν ναι, ποιοι ήταν αυτοί που σε βοήθησαν;

«Ήταν οι προπονητές, η ομάδα όλη, φυσικά οι γονείς μου που με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα και είναι δίπλα μου σε ό,τι χρειαστώ. Είναι πολύ σημαντικό να σε στηρίζουν όλοι γιατί αυτό σε κάνει να θες να αποδείξεις πράγματα και τι αξίζεις πραγματικά».

-Βασίλη τι ομάδα είσαι;

«Είμαι ΠΑΟΚ, αλλά υποστηρίζω και την ΑΕΚ. Ουσιαστικά μου αρέσουν πολύ και οι δύο δικέφαλοι».

-Και τέλος μία ευχή για το μέλλον;

«Εύχομαι να ξαναδώ το όνομά μου στις κλήσεις του ΠΑΟΚ και, γιατί όχι, κάποια στιγμή να με πάρουν. Προς το παρόν δουλειά και βελτίωση, τίποτα άλλο».