Βγαίνει από το σκληρό “lockdown” η Λέσβος

Στο επίπεδο επιτήρησης μπαίνει η Λέσβος από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 5 το πρωϊ όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής. Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τους κατοίκους του νησιού για την συνεργασία και την υπομονή τους.
Αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 6 το απόγευμα όπως ισχύει μέχρι τώρα .

Από τη Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία στο σύνολο του λιανεμπορίου με δυνατότητα εξυπηρέτησης ένα άτομο για κάθε 25 τετραγωνικά, ενώ ανοίγουν και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Όσο αφορά τους Ναούς προβλέπεται η παρουσία 25 ατόμων και 50 στις Μητροπόλεις.

Ανοίγουν τα Λύκεια
Μετά την απόφαση που βάζει στα “κίτρινα” τη Λέσβο, ανοίγουν τα Λύκεια σε όλο το νησί. Πριν από λίγες ημέρες είχε φθάσει στις διευθύνσεις ΦΕΚ σχετικά με τη λειτουργία των Λυκείων που προέβλεπε ότι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την 1η Μαρτίου στις “κόκκινες περιοχές”. Δεδομένου ότι η Λέσβος βγήκε από το στάδιο του αυξημένου lockdown, ανοίγουν από τη Δευτέρα τα Λύκεια και στη Λέσβο.