Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Βγήκαν μαχαίρια στο ΚΥΤ;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε συνοριοφύλακα εν ώρα υπηρεσίας που εκτελούσε νυχτερινές περιπολίες στο προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι φαίνεται πως επιτέθηκαν με μαχαίρι δύο αλλοδαποί διαμένοντες στη δομή, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγες μέρες. Αφορμή φαίνεται πως ήταν συναλλαγή που σχετιζόταν με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, την οποία έγκαιρα αντιλήφθηκε ο εν λόγω συνοριοφύλακας παρεμποδίζοντάς την, χωρίς ευτυχώς η αντίδραση των εμπλεκόμενων αλλοδαπών να έχει αποτέλεσμα κάποιον τραυματισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη όταν ο συνοριοφύλακας αντιλήφθηκε πως οι αλλοδαποί προσπαθούσαν να πάρουν πακέτο που άφησαν γι’ αυτούς στην περίφραξη του ΚΥΤ. Ο άνδρας τους εμπόδισε και εκείνοι σαν αντίδραση του επιτέθηκαν με μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσουν. Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη άμεσα, ενώ ο δεύτερος διέφυγε μέσα στη δομή και η αστυνομία και οι εργαζόμενοι φύλαξης του ΚΥΤ τον αναζητούσαν.

 

Ελεγχόμενη κατάσταση

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη μόλις λίγα εικοσιτετράωρα αφότου συνοριοφύλακες συνέλαβαν αλλοδαπό που διαμένει στο ΚΥΤ, καθώς έπειτα από έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα και κατασχέθηκαν 210 ναρκωτικά χάπια. Ταυτόχρονα, πληροφορίες από τη δομή αναφέρουν πως γενικότερα μικροσυγκρούσεις και τέτοια περιστατικά μικροπαραβατικότητας είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως η κατάσταση σε τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή που επικρατούσε εντός του ΚΥΤ στην περιοχή της Μόριας, όπου ήταν συχνά τα περιστατικά κακοποίησης, δολοφονικών επιθέσεων μεταξύ αλλοδαπών και άλλες βαριά παραβατικές συμπεριφορές. Προφανώς ο πληθυσμός αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ στο Μαυροβούνι (1.900 άτομα χθες) είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που διέμενε μέσα και πέριξ της προηγούμενης δομής, οι δε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται μόνιμα στο σημείο είναι πιο ισχυρές, ενώ και από την τρέχουσα διοίκηση της δομής γίνεται μια σοβαρή και κατά πως φαίνεται αποτελεσματική προσπάθεια να διαμορφωθεί μια ελεγχόμενη κατάσταση, χωρίς περιστατικά βαριάς παραβατικότητας.

spot_img

More articles

spot_img