Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Βιβλιοθήκη για τους καρκινοπαθείς

Για ακόμη μια φορά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου έδειξε πόσο σκέφτεται το συνάνθρωπό του προχωρώντας στη δράση με την δημιουργία βιβλιοθήκης στο Βοστάνειο….

Για ακόμη μια φορά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου έδειξε πόσο σκέφτεται το συνάνθρωπό του προχωρώντας στη δράση με την δημιουργία βιβλιοθήκης στο Βοστάνειο. Καθημερινά εθελοντές και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου της Μυτιλήνης έρχονται σε επικοινωνία με τον σύλλογο και δωρίζουν βιβλία, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς. 

Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη βρίσκεται στον όροφο του Ογκολογικού, στην αίθουσα αναμονής των ασθενών. Το σημείο λειτουργίας της δεν είναι τυχαίο. Οι άνθρωποι του συλλόγου το επέλεξαν καθώς αποτελεί την αίθουσα αναμονής των ασθενών, οι οποίοι πλέον θα έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν αλλά και να δανειστούν κάποιο βιβλίο της αρεσκείας τους. Μέσα από μια πληθώρα βιβλίων, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ακόμα και δωρεά σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη

Αυτό ωστόσο που έχει εκπλήξει τα μέλη του συλλόγου είναι η τεράστια προσφορά και οι μαζικές δωρεές των ανθρώπων, με αποτέλεσμα η βιβλιοθήκη να έχει γεμίσει από βιβλία πολλών ειδών: Από λογοτεχνικά και λευκώματα μέχρι αστυνομικά και βιβλία περιπέτειας. Πολιτιστικοί σύλλογοι και τοπικοί καλλιτέχνες έχουν συνεισφέρει και εκείνοι βάζοντας το δικό τους λιθαράκι σε όλο αυτό το εγχείρημα, καθώς προσφέρουν και εκείνοι βιβλία τα οποία μπορούν να δανειστούν οι ασθενείς. 

Άνθρωποι του πολιτισμού, όπως η Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη και το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φίλων Ιστορικής Μνήμης, Μήτσος Μπουρνούς, έχουν κάνει τις δικές τους δωρεές στην βιβλιοθήκη. Τεράστια είναι και η συμβολή της διοίκησης του νοσοκομείου σε όλη αυτή την προσπάθεια μαζί με το Σύλλογο Καρκινοπαθών. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας η Γραμματέας του Συλλόγου Εύη Γεωργαντά: «Την ιδέα για όλο αυτό το εγχείρημα έφερε ένα μέλος του συλλόγου και την επεξεργαζόμασταν για καιρό. Μετά από πολλές συζητήσεις και ενστάσεις τελικά πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στην δημιουργία βιβλιοθήκης για τους καρκινοπαθείς ασθενείς, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν και να δανειστούν βιβλία. Είχαμε γενικά πρόβλημα αποθηκευτικού χώρου, οπότε η δημιουργία βιβλιοθήκης θεωρώ ότι ήταν αναγκαία. Αυτό που μας έχει συγκινήσει είναι η μεγάλη προσφορά βιβλίων στην βιβλιοθήκη μας από πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι καθημερινά κάνουν δωρεές για να εμπλουτίσουμε την βιβλιοθήκη μας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε βιβλία. Λογοτεχνικά, λευκώματα, θρησκευτικά βιβλία, πολιτιστικά βιβλία, πεζογραφίες, αστυνομικά και βιβλία περιπέτειας. Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στο νοσοκομείο, στο ογκολογικό τμήμα, στον ίδιο όροφο. Εκεί υπάρχει μια ξεχωριστή αίθουσα αναμονής των ασθενών. Οι ασθενείς που περιμένουν για να πάρουν τα αποτελέσματά τους, που συνήθως χρειάζονται αρκετό χρόνο για να βγουν, έχουν την δυνατότητα να περάσουν την ώρα τους διαβάζοντας και αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της δημιουργίας της βιβλιοθήκης. Για να παρέχει συντροφιά στους ασθενείς που περιμένουν. Φυσικά μπορούν και άλλοι ασθενείς από όλο το κτίριο να έρθουν και να δανειστούν κάποιο βιβλίο. Έχουμε την δυνατότητα να χαρίσουμε και κάποιο βιβλίο σε κάποιον ασθενή. Αυτό που θέλω όμως να τονίσω είναι η τεράστια προσφορά του κόσμου πραγματικά. Χάρη στην προσπάθεια όλων έχουμε πάρα πολλά βιβλία αυτή τη στιγμή και μάλιστα ίσως χρειαστούμε και πολύ σύντομα και μια δεύτερη βιβλιοθήκη. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους από καρδιάς»

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img