Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

ΒΟΛΕΪ: Πρωταθλήτρια Αιγαίου η Άθληση!

Πρωταθλήτρια Αιγαίου ανακηρύχτηκε η ΑΣ Άθληση που νίκησε 3-0 σετ τον ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω και παράλληλα πήρε την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. 

Η ομάδα των Σωκράτη Γιακουμή και Σάκη Τσάτσου στο μοναδικό παιχνίδι που έδωσε κόντρα στην ομάδα της Κω κατάφερε να πάρει μία καθαρή νίκη, με τα σετ να ολοκληρώνονται (25-15, 25-22, 25-22). Μάλιστα αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος στην σύντομη ιστορία της Άθλησης που ήρθε σε μία δύσκολη και περίεργη χρονιά, με το ταξίδι πλέον να συνεχίζεται στους 16 της Ελλάδας. Η Άθληση, χρόνο με τον χρόνο, κάνει ολοένα και μεγαλύτερα βήματα προόδου στο χώρο του βόλεϊ, έχοντας και την συμμετοχή της ανδρικής ομάδας στην Α2 των ανδρών. Ασφαλώς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές και τους παίκτες, που μέσα σε μία δύσκολη χρονιά κατάφεραν αυτή την επιτυχία.

 

Κλήθηκαν στην Εθνική Ευρυδίκη Ελευθεριάδου και Δημήτρης Ασλάνογλου!

Δύο παίκτες της Άθλησης κλήθηκαν στις εθνικές παγκορασίδων και παμπαίδων αντίστοιχα.

Η Ευρυδίκη Ελευθεριάδου, κλήθηκε στην προετοιμασία της προ – Εθνικής ομάδας παγκορασίδων και θα λάβει μέρος στην τελική επιλογή των αθλητριών που θα διεξαχθεί στο Μουζάκι Καρδίτσας, από 11 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου. Η νεαρή αθλήτρια που προπονείται υπό τις οδηγίες του Σάββα Περτσελή έχει κάνει σημαντική εξέλιξη τον τελευταίο καιρό και αυτό της έδωσε μια θέση στην εθνική ομάδα, γεγονός που το αξίζει με το παραπάνω, σαν αθλήτρια, αλλά και σαν ήθος χαρακτήρα. Μάλιστα αυτή η κλήση γίνεται ακόμα πιο σημαντική αν αναλογιστούμε πως η Ελευθεριάδου είναι μέσα στα 30 καλύτερα κορίτσια, από όλη την Ελλάδα στην ηλικία της.

Επίσης στην Εθνική κλήθηκε και ο Δημήτρης Ασλάνογλου, αλλά εκείνος στην προετοιμασία της προ – Εθνικής ομάδας, παμπαίδων που θα διεξαχθεί από 11 Ιουλίου έως 05 Αυγούστου στην Αμαλιάδα. Έτσι μαζί με την Ευρυδίκη Ελευθεριάδου, θα εκπροσωπήσουν το νησί στις επιλογές της εθνικής ομάδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Ασλάνογλου γίνεται ο επόμενος αθλητής μετά το 2014 που είχε κληθεί ο Στρατής Βογιατζής του Ερμή Παμφίλων στα κλιμάκια εθνικής ομάδας από το νησί της Λέσβου. 

Ο Ασλάνογλου έχει δουλέψει αρκετά για να φτάσει ως εδώ, έχοντας προπονητή τον Σάκη Τσάτσο. Σίγουρα του αξίζει μία θέση στην εθνική ομάδα και με ακόμη περισσότερη δουλειά μπορεί να κάνει το νησί και την ομάδα του ακόμα πιο περήφανη.