Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Βολές Αλατζά κατά Βέρρου


  • «Τι άλλαξε και συμφωνήσατε τώρα με την απόφαση της ΔΕΥΑΛ ενώ είχατε καταψηφίσει την ίδια εισήγηση πριν από κάποιους μήνες;», ρωτά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου

Την κάθετη αντίθεσή του στις αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, Απόστολος Αλατζάς, καλώντας παράλληλα την Δημοτική Αρχή Βέρρου να απαντήσει στο ερώτημα “τι άλλαξε και συμφώνησε τώρα με την απόφαση της ΔΕΥΑΛ ενώ είχε καταψηφίσει την ίδια εισήγηση πριν από κάποιους μήνες”.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αλατζάς αναφέρει ότι «στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Λέσβου η παράταξή μας “Δημιουργική Ενότητα” καταψήφισε την άνοδο τιμών σε ύδρευση και αποχέτευση, όπως είχε κάνει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ ο Σύμβουλος που μας εκπροσωπεί ως παράταξη Κώστας Παπαθανασίου. Συμφωνήσαμε με την πρόταση και μελών της Δημοτικής Αρχής ότι το θέμα πρέπει να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για απόφαση, γιατί δεν μπορεί μια τέτοια πολιτική απόφαση που θα βαρύνει τις τσέπες των δημοτών και χωρίς επιχειρήματα που πείθουν, να την πάρουν μόνο πέντε μέλη της Δημοτικής αρχής και όχι το σύνολο του Οργάνου, αφού εμείς ως παράταξη διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε με τους εκπροσώπους μας στη Δημοτική Επιτροπή (Αλατζά Απόστολο και Βαρελτζή Απόστολο). Αναμένουμε τη Δημοτική Αρχή να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο για απόφαση, όπως ειπώθηκε και από Συμβούλους της στη Δημαρχιακή Επιτροπή, παρόλο που ψήφισαν την αύξηση  με την επισύναψη να έρθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως σημειώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, θα αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία, με την συγκέντρωση υπογραφών από το 1/3 των Δημοτικών Συμβούλων, να τεθεί ως ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία κι έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Και η ανακοίνωση της “Δημιουργικής Ενότητας” καταλήγει: «Άξιον απορίας πάντως είναι τι άλλαξε αφού η Δημοτική αρχή είχε καταψηφίσει την άνοδο των τιμών πριν από έξι περίπου μήνες. Δεν θέλουμε να σκεφτούμε ότι υπάρχει εμπαιγμός των δημοτών μιας και το μόνο που άλλαξε είναι ότι έγιναν οι αυτοδιοικητικές εκλογές».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img