Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

ΒΟΛΕΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ΚΑΤΑ ΒΕΡΡΟΥ: «Όχι στην παραχώρηση των Γηροκομείων Άντισσας και Πολιχνίτου»


Την ανάκληση της απόφασης για την παραχώρηση των Γηροκομείων της Άντισσας και του Πολιχνίτου ζητά η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, τονίζοντας ότι τα κτίρια αυτά κατασκευάστηκαν για έναν συγκεκριμένο κοινωνικό σκοπό που ο Δήμος Δυτικής Λέσβου οφείλει να υπηρετήσει. 

Όπως τονίζει, δεν μπορούν να παραχωρούνται με τόση ευκολία και να ενοικιάζονται “ελαφρά τη καρδία”, με διαδικασίες τύπου ξεφορτώματος. «Γιατί αλλιώς πώς εξηγείται η παραχώρηση του Γηροκομείου Άντισσας για 100 ευρώ ετησίως και η παραχώρηση του Γηροκομείου Πολιχνίτου σε ΜΚΟ; Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται η μη υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν τα Γηροκομεία Άντισσας και Πολιχνίτου να λειτουργήσουν μαζί με το Ζαχάρειο Γηροκομείο της Αγίας Παρασκευής, στο ίδιο Νομικό Πρόσωπο; Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται ότι 2 χρόνια τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμία ενημέρωση για την εξέλιξη των κινήσεων του Δήμου σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση; Μάλλον η Δημοτική Αρχή αδιαφόρησε τελείως. Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται η θέση του Δημάρχου ότι το κόστος τέτοιων κτιρίων, όπως τα Γηροκομεία Άντισσας και Πολιχνίτου, οδήγησαν τη χώρα μας στα μνημόνια; Μακάρι κύριε Δήμαρχε τέτοια έργα, με κοινωνικό πρόσημο, να ήταν υπεύθυνα για την είσοδο της χώρας μας στα Μνημόνια, και όχι οι φοροαπαλλαγές αυτών που κατέχουν τον πλούτο. Τουλάχιστον θα ήταν ως έναν βαθμό δίκαιο ο λαός που πληρώνει, να απολαμβάνει και αντίστοιχες κοινωνικές παροχές», αναφέρει μεταξύ άλλων η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι στα χωριά του Δήμου το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων είναι μεγάλης ηλικίας, πολλοί από αυτούς ζούνε μόνοι τους και γι’ αυτό επιβάλλεται τα Γηροκομεία Άντισσας και Πολιχνίτου να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους άμεσα, δίνοντας λύση σε ένα έντονο κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο με την πάροδο του χρόνου θα γίνεται πιεστικότερο. «Η λειτουργία των παραπάνω Γηροκομείων δεν θα δώσει λύση μόνο σε ένα έντονο κοινωνικό πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας σε συνδημότες μας και θα τονώσει την τοπική οικονομία. Η λειτουργία τους θα απαιτεί την προμήθεια υλικών από τις τοπικές επιχειρήσεις και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από συγγενείς και φίλους των τροφίμων. Βέβαια είναι πιο δύσκολο, χρειάζεται κόπο και ικανότητα για να ξεκινήσει η λειτουργία των δύο Γηροκομείων, να εξοπλιστούν μετά το “πλιάτσικο” όπως το χαρακτήρισε η Δημοτική Αρχή και να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, από το να παραδοθεί σε τρίτους, καθώς με αυτή την τακτική η Δημοτική Αρχή αποποιείται τις ευθύνες της και όλα είναι “μέλι – γάλα”».

Και η “Λαϊκή Συσπείρωση” καταλήγει: «Γενικότερα δεν είμαστε αντίθετοι να αξιοποιηθούν δημοτικά κτίρια από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, γι’ αυτό άλλωστε και συμφωνήσαμε στην παραχώρηση του Κοινοτικού Ξενώνα στο λιμάνι του Σιγρίου πριν 2 χρόνια. Εδώ δύναται η δυνατότητα να αξιοποιηθούν δημοτικά σχολεία που δυστυχώς τα έκλεισαν και δημοτικά κτίρια που μένουν αναξιοποίητα, όπως η Γεωργική Σχολή Ερεσού. Μετά τα παραπάνω, ζητάμε το θέμα των Γηροκομείων Άντισσας και Πολιχνίτου να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα, να αρθεί η απόφαση της 7ης Ιουνίου και να προταθεί η λειτουργία τους σε έναν ενιαίο φορέα, όπως είχαμε αποφασίσει πριν δύο χρόνια. Τέτοια κτίρια με τέτοια κοινωνική αποστολή δεν πρέπει να απωλέσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img