Βόμβα στην ΕΠΣΛ. Παραιτήθηκε ο Κυριάκος Πετρέλλης!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΕΠΣΛ. Λίγες μέρες μετά την εκλογή του ως νέος πρόεδρος ο Κυριάκος Πετρέλλης με επιστολή του, ανακοίνωσε ότι παραιτείται, είδηση που έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. 

Ο κ. Πετρέλλης εξηγεί τους λόγους που τον ανάγκασαν να προβεί σε αυτή την απόφαση τονίζοντας ότι κατά τις ψηφοφορίες τόσο για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ., όσο και για την κατανομή των αξιωμάτων, κάποιοι αθέτησαν τα συμφωνηθέντα λειτουργώντας είτε προσωπικά, είτε εκδικητικά προς συναδέλφους. Όλα αυτά τον ανάγκασαν να παραιτηθεί και καλεί τους συναδέλφους του να προκηρύξουν νέες αρχαιρεσίες για πρόεδρο και μέλη Δ.Σ., ώστε να ψηφίσουν όλα τα σωματεία και να εκλεγεί αντιπροσωπευτικό Δ.Σ. που θα εκπροσωπεί όλα τα σωματεία.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τώρα σε νέα πιθανή Εκλογική Γενική Συνέλευση θα έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα ενεργά σωματεία (44) της Ένωσης και όχι μόνο τα οκτώ που ήταν εγγεγραμμένα στο αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Πλέον έχει μεγάλη σημασία να δούμε ποια θα είναι η στάση και των άλλων τακτικών μελών που είχαν εκλεγεί προσφάτως, με κάποιους εξ αυτών να έχουν πρόθεση να παραιτηθούν και από ό,τι φαίνεται όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει μία πιθανότητα να υπάρξει μία προσωρινή διοίκηση μέσω πρωτοδικείου, αφού ακόμα και αν οδηγηθούμε σε νέες εκλογές θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να προκηρυχθούν αυτές και η ΕΠΣΛ δεν μπορεί να μείνει χωρίς διοίκηση για αυτό τον ένα μήνα.

Τέλος, η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου που συστήθηκε την περασμένη εβδομάδα δεν έχει πλέον καμία σημασία. Για την ιστορία, εκτός από τον πρώην πλέον πρόεδρο Κυριάκο Πετρέλλη, υπήρχαν δύο αντιπρόεδροι Α΄ ο Γιώργος Καραθανάσης και Β΄ ο Λάμπρος Σταθάκης, γενικός γραμματέας είχε τοποθετηθεί ο Παντελής Βερρής και ταμίας ο Θανάσης Μοσχονησιώτης.

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης του Κυριάκου Πετρέλλη:

«Αγαπητοί συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Λέσβου, φίλοι παράγοντες όλων των σωματείων της ΕΠΣ Λέσβου.

Αποδέχτηκα με χαρά την ιδιαίτερα τιμητική για εμένα ενωτική πρόταση του απερχόμενου προέδρου της ΕΠΣΛ και των 8 (οκτώ) σωματείων με δικαίωμα ψήφου για την ανάληψη της Προεδρίας του Δ.Σ.

Πίστευα ότι μέσα στη δύσκολη και περίεργη συγκυρία, όλοι μαζί θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στα σωματεία της Λέσβου. Συζήτησα με όλους και συμφωνήσαμε στις λεπτομέρειες. Όλα έδειχναν ότι προχωρούν χωρίς προβλήματα.

Δυστυχώς όμως κατά τις ψηφοφορίες τόσο για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ, όσο και την κατανομή των αξιωμάτων, κάποιοι αθέτησαν τα συμφωνηθέντα λειτουργώντας είτε προσωπικά, είτε εκδικητικά προς συναδέλφους. Φάνηκε πολύ νωρίς δυστυχώς, ότι ίσως έστελναν μήνυμα υπακοής στις ορέξεις τους.

Αγαπητοί φίλοι,

α) Δεν έχω καμία διάθεση να υπηρετήσω προσωπικά συμφέροντα

β) Όπως μάθαμε τώρα, σε νέα πιθανή Εκλογική Γενική Συνέλευση θα έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα ενεργά σωματεία (44) της Ένωσής μας. Για να εκπροσωπηθεί λοιπόν το σύνολο των σωματείων και το καλό του Λεσβιακού – Λημνιακού Ποδοσφαίρου:

Υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου και καλώ:

α) Τους συναδέλφους να προκηρύξουν νέες αρχαιρεσίες για πρόεδρο και μέλη Δ.Σ., ώστε να ψηφίσουν όλα τα σωματεία και να εκλεγεί αντιπροσωπευτικό Δ.Σ. που θα εκπροσωπεί όλα τα σωματεία. 

β) ΟΛΑ τα σωματεία της ΕΠΣΛ να αναλάβουν πρωτοβουλία διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που δημιουργώ προσωρινά, ο στόχος όμως είναι μια δίκαιη οριστική και βιώσιμη λύση.

Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΕΤΡΕΛΛΗΣ