Βραβεία ποιότητας στο ελαιόλαδο του Πλωμαρίου

Σημαντικές διακρίσεις για το ελαιόλαδο του Πλωμαρίου και συγκεκριμένα τα προϊόντα της οικογένειας Πρωτούλη, που ξεχώρισαν στον μεγαλύτερο διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικών ελαιολάδων “ΒΙΟL 2021”. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ελαιόλαδο του Πλωμαρίου αποσπά διακρίσεις σε διεθνή διαγωνισμό, καθώς εκτός από βραβεία στον ίδιο διαγωνισμό, η συγκεκριμένη εταιρεία είναι από τους πρωτοπόρους από τη Λέσβο σε διεθνείς διαγωνισμούς που έφεραν διακρίσεις στον τόπο μας, αποσπώντας μάλιστα στο παρελθόν βραβείο στο διαγωνισμό Mario Solinas υπό το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Οι διακρίσεις

Ο ΒΙΟL είναι ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός για τα βιολογικά ελαιόλαδα, ενώ οι διακρίσεις που απέσπασε η οικογένεια Πρωτούλη είναι δυο και συγκεκριμένα:

  • Extra Gold βραβείο για το AEGAEA ORGANIC
  • Gold βραβείο για το Aegean Gold Bio
Ο Κώστας Πρωτούλης

Συγκινημένος ο Κώστας Πρωτούλης απάντησε σε σχετική ερώτηση των “Νέων της Λέσβου” ότι «η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα τιμητική τόσο για εμάς, όσο και για το λεσβιακό ελαιόλαδο, καθώς συγκαταλέγεται στην παγκόσμια ελίτ των βιολογικών ελαιολάδων. Προσθέτοντας ακόμα ένα λιθαράκι στην προσπάθεια ανάδειξης του λεσβιακού ελαιόλαδου και την μοναδικότητα της ποικιλίας Κολοβής ανά τον κόσμο, αισθανόμαστε υπερηφάνεια αλλά και βαρύτατη ευθύνη να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο». 

 

Το Aegean Gold

Για το ελαιόλαδο Aegean Gold δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις, καθώς είναι προϊόν που παράγεται και τυποποιείται με αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στην ποιότητα από τον ορεινό ελαιώνα  του Πλωμαρίου. Ο Κώστας Πρωτούλης παρακολουθεί προσωπικά όλα τα στάδια της καλλιέργειας και της παραγωγής επιλέγοντας  με  αυστηρά κριτήρια τους αγρότες με τους οποίους συνεργάζεται, ενώ η εταιρεία του για το λάδι που απορροφά δίνει καλύτερες τιμές από αυτές που διαμορφώνονται στον τιμοκατάλογο. 

Μάλιστα να υπενθυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια της φετινής ελαιοκομικής περιόδου ο Κώστας Πρωτούλης από το Δεκέμβριο έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την εκτίναξη των τιμών μεταξύ 3 ευρώ και 3,5 ευρώ για τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, ώστε για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Λέσβος να έχει τις καλύτερες τιμές σε επίπεδο χώρας, κάτι που ανέδειξε η εφημερίδα μας με ρεπορτάζ της κατά τη διάρκεια της φετινής ελαιοκομικής περιόδου.