Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Βραβείο στον Λέσβιο επιστήμονα Μανώλη Κέλλη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ο Λεσβιακής καταγωγής διακεκριμένος, Διεθνούς φήμης, επιστήμονας καθηγητής computer science του ΜΙΤ Μανώλης Κέλλης (Καμβυσέλλης) τιμήθηκε με το βραβείο των επιστημών από το θεσμό των βραβείων “Αργώ” στο Μουσείο Μπενάκη από την η Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για την 5η χρονιά που με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ-Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών συνεχίζεται η  επιβράβευση των Ελλήνων της Διασποράς που τιμούν την καταγωγή τους με τα επιτεύγματά τους.

Συνολικά τα βραβεία ήταν 8 σε ισαρίθμους διακριμένους Έλληνες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα: Το βραβείο Αθλητισμού δόθηκε στον διεθνή ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνο Τσιμίκα, το βραβείο ανθρωπιστικής προσφοράς απονεμήθηκε στον Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λιέγης Νατζί Σακαληχασάν, το βραβείο γαστρονομίας στον σεφ Φίλιππο Χρονόπουλο. και η κυπριακής καταγωγής Άννα Πρωτόπαπα τιμήθηκε με το βραβείο επιχειρηματικότητας.

Στον Μιχάλη Ματθαίου, chair professor of Communications Engineering and Signal Processing για τη δουλειά του στις τηλεπικοινωνίες και στον συγγραφέα Θοδωρή Καλλιφατίδη, απονεμήθηκε το βραβείο Πολιτισμού.

Το βραβείο προσφοράς στα κοινά δόθηκε στον Ελληνοκυπριακής καταγωγής Σταύρο Νικόλαου ο οποίος είναι γνωστός παγκοσμίως για τη δράση του στον τομέα της Υγείας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Λεσβιακής καταγωγής επιστήμονας Μανώλης Κέλλης γνωστός για τη σεμνότητά του δήλωσε ότι υπάρχουν άλλοι ακόμα πιο διακεκριμένοι επιστήμονες που θα μπορούσαν να βραβευτούν στη θέση του.

 

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img