Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Βρε ό,τι σου δείχνουν ψηφίζεις;;;;;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Μπράβο στον Πολιτιστικό και Αθλητικό  σύλλογο «Εν Γνώσει», που αύριο Σάββατο στα ΤΣΑΜΑΚΙΑ 12 το μεσημέρι, και μεθαύριο Κυριακή, στις 8.15, στην πλατεία Σαπφούς, διοργανώνει και φέτος τον «2ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΓΑΠΗΣ». Μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή ή να παρευρεθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι στους χώρους διεξαγωγής ή τερματισμού των αγώνων. Όλοι μας λοιπόν πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες όμορφες προσπάθειες. Αύριο και μεθαύριο λοιπόν, θα τα πούμε εκεί.

*** Τελικά ο Έλληνας και ο Τούρκος είναι έρμαια των ΜΜΕ. Ό,τι του δείχνουν, του προβάλλουν, του σερβίρουν, χωρίς κόπο, αβασάνιστα, και χωρίς καμία υποψία αλλά και δεύτερη σκέψη, με περισσή αφέλεια το πιστεύει και το υιοθετεί χωρίς πολλά-πολλά. Χαμένος μέσα στην προβληματική του καθημερινότητα, προσπαθώντας να κολυμπήσει μέσα στον θρησκευτικό και εθνικιστικό τους φανατισμό οι μεν (Τούρκοι), αλλά και εμείς οι από δω χωμένοι στην επίπλαστη πραγματικότητα και τις παραφυάδες της, φεύγοντας μακριά από τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας. 

Για μας λοιπόν θα αναφερθώ σήμερα. Δεν βλέπουμε ότι έχουν φύγει τα παιδιά μας (πάνω από 650.000, όλοι επιστήμονες) στο εξωτερικό, από αυτά δε που έχουν μείνει εδώ το 21% δουλεύει με πλήρεις αποδοχές και ωράριο και τα υπόλοιπα, όσα δουλεύουν, με μειωμένα τα πάντα (αποδοχές-ωράρια-ασφαλιστικές καλύψεις κλπ.), δεν βλέπει ο Ελληνάκος ότι τον έχουν βάλει στο τρυπάκι να τρέχει να συμπληρώνει από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, για να εξασφαλίσει το επιδοματάκι της απόλυτα  ελεύθερης δημοκρατικής του ξευτίλας (στέγασης, παιδιού, θέρμανσης, ανεργίας, ενοικίου, ακρίβειας κλπ.); Και καλείται τώρα σε μια προεκλογική μακρά περίοδο, να ξεχάσει  την καλπάζουσα  και μη ελεγχόμενη ακρίβεια των προϊόντων, την ακρίβεια των λογαριασμών, την δικτατορική συμπεριφορά των τραπεζών, τον νοσοκομειακό ευνουχισμό του, την εκπαιδευτική του χλιδάτη λασπουριά (θέλει τηλεκπαίδευση, ενώ δεν έχει εκπαιδευτικό προσωπικό), και την όποια άλλη κοινωνική  και οικονομική ακαταστασία που του έχουν πάει την ζωή σε επίπεδο δαπέδου.

-Να βλέπεις το απρόσωπο επιτελικό κράτος να σε κατασπαράσσει αλύπητα και από την άλλη τον βούρκο, τον οχετό, την πολιτική δυσοσμία, να εξοικειώνεσαι με τις κομματικές Πολλακιάδες και Σπιρτζιόδηκες αγριάδες, και την όποια TRANS πολιτική επιχειρηματολογία. Ένα χόρτο μας θέλουν, άβουλο και χειραγωγούμενο. Αφού να σας θυμίσω βάλαμε στην βουλή το ΠΟΤΑΜΙ του Στ. Θεοδωράκη, τον Βασίλη Λεβέντη, τον Κασιδιάρη και τους ομόσταυλούς τους από το πουθενά, καταλαβαίνετε τι θέλω να σας πω. Για όλα είμαστε ικανοί. Ό,τι μας λανσάρουν στα τηλεοπτικά πάνελ ψηφίζουμε. Μήπως πρέπει να σοβαρευτούμε λίγο, και να κρίνουμε για την όποια ψήφο μας, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με την ματιά μας στο αύριο; Τουλάχιστον αν όχι για μας, έστω για τα παιδιά μας.

*** Αυτός ο σεισμός του Ερντογάν του ήρθε κουτί, τον βόλεψε. Άλλος ένας να του κάτσει  15-20 μέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία, και νάτοοοοος ξαναβγαίνειιιιιιιιιιι. 

*** Κλείνοντας θυμήθηκα τον Μάρκ Τουαίην (τον λατρεύω), που έλεγε: «Οι πολιτικοί και οι πάνες, πρέπει να αλλάζονται συχνά, για τον ίδιο λόγο»…

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img