Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Βρήκαν οικογένεια αλεπούδων στην αυλή τους!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Μια έκπληξη περίμενε μια οικογένεια, που ήρθε στη Μυτιλήνη για διακοπές, όταν διαπίστωσαν πως στην αυλή του εξοχικού τους βρήκε καταφύγιο και είχε «μετακομίσει» μια οικογένεια αλεπούδων, και ειδικότερα μια θηλυκή αλεπού και τα τρία μικρά της. Η οικογένεια, λοιπόν, επικοινώνησε με τον Σύλλογο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων η «ΚΙΒΩΤΟΣ» για να ζητήσει συμβουλές για το πώς να διαχειριστεί την κατάσταση και με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο Σύλλογος μεταφέρει τις συμβουλές του και σε εμάς για την περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωποι με παρόμοιο περιστατικό.

«Η αλεπού είναι ένα θαυμάσιο και πολύ παρεξηγημένο ζώο, αλλά παραμένει ένα άγριο ζώο. Προφανώς δεν έχει θέση στους κήπους μας αλλά στη φύση, και προφανώς δεν είναι κατοικίδιο», σημειώνει εμφατικά η «ΚΙΒΩΤΟΣ» στην ανακοίνωσή της και παραθέτει μια λίστα με όσα πρέπει και όσα δεν πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ειδικότερα:

-Δεν ταΐζουμε σε καμία περίπτωση τις αλεπούδες και τα αλεπουδάκια

-Δεν αφήνουμε τροφές ή σκουπίδια σε σημεία, που μπορεί να έχουν πρόσβαση

-Έχουμε απωθητική συμπεριφορά όταν μας πλησιάζουν (φωνάζουμε, κουνάμε τα χέρια μας, καταβρέχουμε με το λάστιχο, προκαλούμε θόρυβο κτλ.) ώστε οι αλεπούδες να θεωρήσουν τον χώρο ως επικίνδυνο και αφιλόξενο.

-Χρησιμοποιούμε το εμβολιασμένο κατά της λύσσας σκυλί μας (ή αυτών των γνωστών μας) για να κάνει μερικές βόλτες στον χώρο μας, καθώς η παρουσία του και ειδικά το ότι το σκυλί θα «μαρκάρει» την περιοχή με τα ούρα του θα θεωρηθεί από τις αλεπούδες ως παρουσία θηρευτή.

Αυτό, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουμε είναι επίσης να ασκήσουμε θανατηφόρα βία απέναντι στις αλεπούδες, καθώς κάτι τέτοιο τιμωρείται από τον νόμο με βαριές ποινές και πρόστιμα. 

«Με αυτές τις απλές ενέργειες, σε μερικές μέρες οι αλεπούδες θα απομακρυνθούν από τον χώρο, για να ζήσουν αυτές καλά (στη φύση) και εμείς καλύτερα (στον κήπο μας)!», σημειώνει η «ΚΙΒΩΤΟΣ».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις