«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την επανεκκίνηση»

Στο Sportime μίλησε ο προπονητής του Αιολικού, Δημήτρης Παπασπύρου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως τις επόμενες μέρες η Πολιτεία θα ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη των προπονήσεων και μετέπειτα την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

Ο τεχνικός των Μυτιληνιών τονίζει στις δηλώσεις του πως ο ιός φυσικά και υπάρχει, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο ήταν λάθος η απόφαση να κλείσουν τα γήπεδα και γενικώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ενώ σε άλλες χώρες διεξάγονται κανονικά και οι μικρότερες κατηγορίες. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπασπύρου: «Δεν θέλω να φανώ αλαζονικός, αλλά ούτε κι ένας άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει το τι γίνεται γύρω μας. Αντίθετα, υποστηρίζω τη λογική και το σωστό. Παρότι εν καιρώ πανδημίας, αυτά τα δυο στοιχεία δεν μπορούν να συνυπάρχουν ή αν θέλετε να βαδίσουν μαζί. Υπάρχουν κοινά σημεία και πεδία όπου μπορούμε να αντιπαρατεθούμε και να διαφωνήσουμε! Όχι όμως στο υγειονομικό σκέλος και σε θέματα στα οποία δεν έχουμε γνώση και άρα άποψη.

Για μένα κακώς έκλεισαν τα γήπεδα και γενικώς πάγωσε ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Θεωρώ αυτονόητο πως υπάρχει ο ιός και συμφωνώ πως είναι επικίνδυνος και μεταδοτικός. Όμως κάποια πράγματα που έχουν ανακοινωθεί και ισχύουν δεν συνάδουν και δεν συνδέονται μεταξύ τους. Έχουν χιλιοειπωθεί και δεν νομίζω πως θα προσθέσω κάτι, αν τα καταθέσω για μια φορά ακόμη.

Αντίθετα εκείνο που παρατηρώ είναι πως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης τα γήπεδα είναι ανοιχτά, γίνονται προπονήσεις και μάλιστα τα πρωταθλήματα σε εθνικό επίπεδο διεξάγονται κανονικά! Δεν μπορεί όλοι να συζητούν για τους υπαίθριους χώρους και το πώς μπορεί κανείς να τους χρησιμοποιήσει και να τους εκμεταλλευτεί, κι εμείς να τους κλείνουμε! Δεν γίνεται αυτό!

Επαναλαμβάνω, αν δεν ήθελαν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, θα έπρεπε τουλάχιστον οι προπονήσεις να συνεχίζονταν κανονικά. Και τολμώ να πω, πως μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε – διατηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα, ώστε να παραμείνει ζωντανή αυτή η ενότητα, επιμένοντας πως σε ανοικτούς χώρους, όπως είναι το γήπεδο, δεν μπορεί να διασπαρεί ο ιός!

Από την άλλη είναι λυπηρό, να πέφτουν στο δημόσιο διάλογο αρνητικές απόψεις από άτομα που ζουν από το ποδόσφαιρο! Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, αλλά και ενωτικοί, όταν βγαίνουμε και καταθέτουμε τις σκέψεις μας.

Πιστεύω πως από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι προπονήσεις της FL, θα ακολουθήσει και η Γ΄ Εθνική. Θεωρώ πως ωρίμασε το πράγμα και ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, ώστε να επιστρέψουμε στα γήπεδα και να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις ΚΑΙ εμείς».