Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Άλλαξε το σκηνικό του καιρού στα νησιά μας και από σήμερα αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων προμηνύοντας ότι ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που θα επικρατήσουν από σήμερα έως τη Δευτέρα, θα επηρεάσουν το Βόρειο Αιγαίο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Επίσης, προβλέπονται ισχυροί νοτιάδες, που κατά διαστήματα στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από σήμερα το μεσημέρι με τις βροχές και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες έως το βράδυ θα επεκταθούν στη Μακεδονία και τις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου καθώς και τα νησιά μας. Αύριο, Σάββατο, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά μας και στα Δωδεκάνησα.

Από χθες, πάντως, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης στη Μυτιλήνη και τα χωριά, αφού μαζί με τις βροχές ξεκινά και το κρύο και οι καταναλωτές προμηθεύονται τις πρώτες ποσότητες εν όψει του χειμώνα.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img