Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξανά επί τάπητος η πεζοδρόμηση της Ερμού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ενιαία και εμπεριστατωμένη ήταν η πρόταση που κατέθεσε χθες ο Παναγιώτης Χριστόφας στους εκπροσώπους φορέων και κατοίκων για το θέμα των πεζοδρομήσεων στο Ιστορικό Κέντρο της Μυτιλήνης εν όψει της τουριστικής περιόδου. Εκτός από τα Λαδάδικα όπου κάθε χρόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, τέθηκε και το πολυσυζητημένο ζήτημα της πεζοδρόμησης της Ερμού, προκειμένου να αναβαθμιστεί συνολικά το Ιστορικό Κέντρο και να αποτελεί πόλο έλξης ντόπιων και επισκεπτών καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου. 

Στην σύσκεψη που έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής, Νίκου Καρασάββα, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας «ΑΣΠΙΔΑ», της Τροχαίας Μυτιλήνης, εκπρόσωποι του Παραρτήματος Μυτιλήνης του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνη, Γιώργος Αυγουστίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Παναγιώτης Βάλεσης και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης.

Κατά τη συζήτηση παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τις πεζοδρομήσεις, με διάκριση των περιπτώσεων όπου αυτή θα αφορά όλο το 24ωρο και εκείνων όπου θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων για συγκεκριμένο λόγο και σε αυστηρά ορισμένο χρονικό διάστημα, τόσο για το Ιστορικό Κέντρο, όπως αυτό οριοθετείται από τις οδούς Μητροπόλεως, Αρχιπελάγους και Ερμού, όπως επίσης και για την οδό Ερμού από το ύψος της οδού Κορνάρου στην Επάνω Σκάλα έως την οδό Αγίου Θεράποντος, με εξαίρεση δύο τμήματα στο ύψος της Μητρόπολης και του Γενί Τζαμί, για την εξυπηρέτηση περιοίκων. 

Η πρόταση αφορά πεζοδρόμηση για όλο το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με πιλοτική εφαρμογή κατά την περίοδο από τις 15 Απριλίου έως και τις 15 Νοεμβρίου 2024. Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι πρόκειται για πρόταση που βασίζεται σε συγκοινωνιακή μελέτη η οποία παραδόθηκε στον Δήμο Μυτιλήνης αυτό το διάστημα

Κατά τις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τα σχόλια και τις απόψεις τους πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις. Συμφώνησαν, ωστόσο, για την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων για την εφαρμογή της πεζοδρόμησης ως απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας του μέτρου, που έχει σαφή αναπτυξιακά οφέλη για την Μυτιλήνη. Στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη διαβούλευσης, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση κατά την οποία οι εκπρόσωποι των φορέων θα καταθέσουν τις θέσεις τους, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό της πρότασης, που θα κατατεθεί στα αρμόδια όργανα του Δήμου για έγκριση.

Όπως δήλωσε ο κ. Χριστόφας «προχωράμε και σε αυτό το ζήτημα με βάση το πρόγραμμά μας και την προεκλογική μας δέσμευση για την πεζοδρόμηση της Ερμού και την συνολική αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου. Καταθέσαμε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής προς διαβούλευση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε επόμενη συνάντηση, σε λίγες μέρες».

spot_img

More articles

spot_img