Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Ξανά για ηγεσία ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ραγδαίες καταγράφονται οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πρώτη μέρα του Συνεδρίου που κόμματος στην Αθήνα καθώς ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας που δεν παρέστη στο Συνέδριο, με ανάρτηση του καλεί των πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει εκ νέου στην ετυμηγορία των μελών του κόμματος σημειώνοντας μάλιστα ευθέως ότι με τα σημερινά δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε νέα συρρίκνωση.

Ο Κασσελάκης

Ο κ. Κασσελάκης έκανε αποδεκτή την πρόταση,  καθώς κατά την ομιλία του στο Συνέδριο είπε “βρείτε μου αντίπαλο” δηλώνοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στη βάση του κόμματός του πράγμα που σημαίνει ότι το Μάρτιο τα μέλη θα κληθούν να ψηφίσουν για τις κομματικές οργανώσεις και ξανά για ηγεσία.

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη.

Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος.

Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος.

Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε.», είπε ο κ. Κασσελάκης

Ο Τσίπρας

Νωρίτερα ο κ. Τσιπρας ανάρτησε την ακόλουθη δήλωση: «ο πρόεδρος έθεσε προχθές καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Και πιστεύω ορθώς το έπραξε. Εκλέχτηκε χωρίς να προλάβει να διατυπώσει αναλυτικά τις θέσεις και το σχέδιό του. Για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας. Μόνο που την ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει να τη ζητήσει από αυτούς που τον εξέλεξαν πρόεδρο και όχι από την Πολιτική Γραμματεία».

«Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας. Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο. Όχι θέτοντας ερωτήματα, αλλά δίνοντας τις δικές του απαντήσεις» πρόσθεσε αναφέροντας ότι «έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο. Όχι θέτοντας ερωτήματα, αλλά δίνοντας τις δικές του απαντήσεις. Και όσοι έχουν άλλο σχέδιο, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις και τις υποψηφιότητές τους. Τώρα ανοιχτά και δημοκρατικά. Πριν μια νέα εκλογική αποτυχία μετατραπεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία και καταστεί αναπόφευκτη. Αυτή φρονώ ότι είναι η μόνη καθαρή, έντιμη και δημοκρατική λύση στο γόρδιο δεσμό που έχουμε μπροστά μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής οπότε και θα επικυρωθούν οι τελικές αποφάσεις.

spot_img

More articles

spot_img