Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξεχώρισε το Βιοκλιματικό Γυμναστήριο Καλλονής

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται η εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων

Μια σημαντική διάκριση, πριν ακόμη υλοποιηθεί, έλαβε το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλλονής που μελετήθηκε και σχεδιάστηκε από την Δημοτική Αρχή Βέρρου και θα κατασκευαστεί δίπλα από το γήπεδο “Κώστας Κεντέρης”. Το σχέδιο του έργου επιλέχθηκε να συμμετέχει στην “11η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων” που πραγματοποιείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, στην Αθήνα, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2024, μαζί με αξιόλογα έργα άλλων Δήμων. Η μελέτη συντάχθηκε από τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου, αρχιτέκτονα, Αλέξη Τριχώνα, και είναι μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν για έργα υποδομών με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλλονής είναι ένα ώριμο και αναγκαίο έργο που έχει τεθεί σε προτεραιότητα από την Δημοτική Αρχή. «Είχαμε θέσει την ανάγκη να κατασκευαστεί αυτή η αθλητική υποδομή στον Υπουργό, Στέλιο Πέτσα, πριν 2 χρόνια και είχαμε θετική ανταπόκριση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. Επανήλθαμε με νέο αίτημα και επίσκεψη στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος δεσμεύτηκε πριν από μερικούς μήνες ότι το έργο θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Αυτή την απόφαση αναμένουμε για να προχωρήσουμε στην κατασκευή του και πιστεύω ότι η διάκριση που έλαβε ήδη σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί μια άρτια υποδομή για όλο το νησί», σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την μελέτη, πρόκειται για ένα Κλειστό Βιοκλιματικό Γυμναστήριο, προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή του οποίου κατατέθηκαν πρόσφατα και τα τεχνικά δελτία που θα ανοίξουν τον δρόμο για την δημοπράτηση, μόλις εξασφαλιστεί η πολυαναμενόμενη χρηματοδότηση. Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή είχε θέσει σε προτεραιότητα τον σχεδιασμό της κατασκευής ενός σύγχρονου Γυμναστηρίου στο κέντρο του νησιού, δίπλα από το γήπεδο “Κώστας Κεντέρης” από τις πρώτες ημέρες της θητείας της, εκπονώντας μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας τις μελέτες και εξασφαλίζοντας όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για να είναι έτοιμος ο Δήμος σε οποιαδήποτε προοπτική χρηματοδότησης.

Γήπεδα βόλεϊ και μπάσκετ και αίθουσα με όργανα γυμναστικής

Το έργο αφορά στην κατασκευή Γυμναστηρίου συνολικής επιφάνειας 4.150 τ.μ. και θα αποτελείται από τους παρακάτω χώρους:

  • Υπόγειο: Μηχανοστάσιο, ηλεκτροστάσιο, υδροστάσιο, πυρόσβεση, συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ.
  • Ισόγειο: Αίθουσα αθλοπαιδιών, συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ., Χώρος αθλητών (είσοδος, αποδυτήρια, χώροι υγιεινής), συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ., Χώρος κοινού (είσοδος, κυκλοφορία, φουαγιέ, χώροι υγιεινής), συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ., Κερκίδες και βοηθητικοί χώροι των θεατών, συνολικής επιφάνειας 350 τ.μ.

 -Όροφος: Αίθουσα γυμναστηρίου και οργάνων, γραφεία και αίθουσα συσκέψεων, συνολικής επιφάνειας 250 τ.μ., κοινόχρηστοι χώροι, συνολικής επιφάνειας 650 τ.μ.

Ο αγωνιστικός χώρος σχεδιάστηκε έτσι ώστε προπονητικά να μπορούν να λειτουργούν στον εγκάρσιο άξονα ταυτόχρονα δύο γήπεδα πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης, μέσω της σύμπτυξης τμήματος των κερκίδων. Πρακτικά η πρόβλεψη αυτή για πτυσσόμενες κερκίδες, δίνει τη δυνατότητα στο γήπεδο να χρησιμοποιείται και για δύο αγώνες ταυτόχρονα.

spot_img

More articles

spot_img