Ξεφεύγει η κατάσταση στη Μυτιλήνη | Επτά κρούσματα σε μια μέρα !

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες υγείας και πολιτικής προστασίας στη Μυτιλήνης καθώς τα κρούσματα κορονοϊου να αυξάνονται ανησυχητικά. Μετά τα 4 κρούσματα χθες, μέχρι αυτή την ώρα (ώρα 9.15) οι υπηρεσίες λαμβάνουν θετικά αποτελέσματα δειγμάτων με τις πληροφορίες να μιλάνε για 7 νέα κρούσματα σε μια ημέρα !
Συγκεκριμένα, εκτός από τον 23χρονο γιο ιερέα ο οποίος είναι ασυμπτωματικός, μια 85χρονη από χωριό έξω από τη Μυτιλήνη βρέθηκε θετική το μεσημέρι. Έχει συμπτώματα όμως δεν κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία της και επέστρεψε στο σπίτι της. Το απόγευμα έγιναν γνωστά και άλλα κρούσματα. Ένας 40χρονος ο οποίος κατάγεται από άλλη περιοχή εκτός νησιού και βρίσκεται στη Μυτιλήνη βρέθηκε θετικός – ελήφθησαν δείγματα από τη σύζυγο και τις δυο κόρες του και αναμένονται αύριο αποτελέσματα- επίσης θετική βρέθηκε μια 70χρονη γυναίκα η οποία μάλιστα εισήχθη για νοσηλεία στο Νοσοκομείο.
Άλλα τρία θετικά δείγματα έφθασαν σήμερα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Ένας 70χρονος ο οποίος είναι Μυτιληνιός και κάνει διακοπές στο νησί και ένα ζευγάρι 73χρονών Οι τρεις είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές και σήμερα έφθασαν τα αποτελέσματα που επιβεβαίωσαν ότι είχαν προσβληθεί από κορονοϊο.
Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύεται ένας ασθενής διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άλλοι 6 ασθενείς με covid -19 σε απομονωμένους θαλάμους.