Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ξεκινά η αποκατάσταση των πλακόστρωτων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επισκευή των ζημιών από το καφενείο Ερμής μέχρι τα Κεντρικά Λύκεια

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης από αύριο, Τρίτη, που ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης των πλακόστρωτων, σύμφωνα με την σχετική απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα. Η Ερμού θα κλείσει τμηματικά, σε τέσσερις φάσεις, ανά 5 ημέρες, προκειμένου να επισκευαστούν οι ζημιές, σε συνεργασία με την Τροχαία Μυτιλήνης.

Το πρώτο τμήμα όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων είναι από το καφενείο “Ερμής” έως την διασταύρωση με την οδό Αδραμυτίου, στο Γενί Τζαμί. Στη συνέχεια, τα συνεργεία θα ξεκινήσουν την επισκευή στο τμήμα της Ερμού από την διασταύρωση με την οδό Αδραμυτίου μέχρι το φαρμακείο του Νίκου Ευριπιώτη. Το τρίτο τμήμα θα είναι από το φαρμακείο Ευριπιώτη μέχρι την διασταύρωση της Ερμού με την οδό Πιττακού και η τελευταία φάση του έργου θα είναι από την οδό Πιττακού μέχρι τα Κεντρικά Λύκεια. Σε κάθε τμήμα θα γίνονται εργασίες αποξήλωσης του πλακόστρωτου και επανατοποθέτησης στα σημεία που παρουσιάζουν φθορές με τις υφιστάμενες πλάκες ή νέες, όμοιες, εφόσον απαιτηθεί. 

Όλα τα παραπάνω τμήματα θα είναι κλειστά για την κυκλοφορία τροχοφόρων, πλην οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας), όλο το 24ωρο, επί 5 ημέρες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από παρόδιες οδούς στα τμήματα όπου επιτρέπεται η διέλευση. Οι πεζοί θα μπορούν να κυκλοφορούν κατά την εκτέλεση των εργασιών από οριοθετημένους διαδρόμους που θα διαμορφωθούν με ευθύνη του αναδόχου. Τα οχήματα και οι πεζοί θα ενημερώνονται με πληροφοριακές πινακίδες τόσο για την εκτέλεση των εργασιών όσο και για το τμήμα της Ερμού που θα παραμένει κλειστό.

spot_img

More articles

spot_img