Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ξεκινά το πάρκο εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Στην τελική έγκριση η δημιουργία του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή

Ξεκινά αυτή την εβδομάδα το έργο της ανάπλασης στην Επάνω Σκάλα με την εγκατάσταση του εργολάβου και την απαγόρευση της στάθμευσης στο οικόπεδο των παλιών στάβλων που τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως πάρκινγκ. Το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 787.484 ευρώ και το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ. Αν δεν υπάρξουν εμπόδια και καθυστερήσεις θα παραδοθεί σε έναν χρόνο.

Το πάρκο εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα και συγκεκριμένα στο οικόπεδο των πρώην στάβλων, θα δημιουργηθεί στον ελεύθερο χώρο των 3 στρεμμάτων που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο. Ο Δήμος Μυτιλήνης εκπόνησε μελέτη για την κατασκευή ενός αμφιθεάτρου ημικυκλικής διάταξης και μπροστά από αυτό θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος, επίπεδος, ανοιχτός χώρος εκδηλώσεων με εκατέρωθεν χώρους στάσης και σκίασης (φύτευση και λίθινα καθιστικά), απαραίτητους για τους θερινούς μήνες. Παράλληλα θα αξιοποιηθεί και ο χώρος κάτω από το αμφιθέατρο, κυρίως, ως αποθηκευτικός αλλά και ως τουαλέτες ανδρών, γυναικών και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Δίπλα, θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης 25 αυτοκινήτων. Η επιλογή της θέσης αυτής έγινε με στόχο την ενοποίηση του Πάρκου Εκδηλώσεων με το Κάτω Κάστρο και τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο που δημιουργήθηκε στα Τσαμάκια.

Καθυστερεί η Αγία Κυριακή

Σε ό,τι αφορά το Πάρκο Αναψυχής στην Αγία Κυριακή, οι διαδικασίες για την διεξαγωγή του διαγωνισμού έχουν καθυστερήσει σημαντικά, αφού απαιτήθηκε η έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία τελικά πάρθηκε, ενώ στην πορεία έγινε γνωστό ότι ο φάκελος του έργου έπρεπε να περάσει και από την Διεύθυνση ΠΕΧΩ. Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια την αλλαγή του προϋπολογισμού και αφού συνταχθεί εκ νέου, ο φάκελος θα κατατεθεί στην Διαχειριστή Αρχή για την τελική έγκριση.

Ο προϋπολογισμός αυτού του έργου ανέρχεται στα 4.630.000 ευρώ και εφόσον υλοποιηθεί θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή, αλλάζοντας την εικόνα και τη λειτουργία της. Σύμφωνα με την μελέτη, στη θέση της παλιάς χωματερής και σε έκταση 45 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί Πάρκο Αναψυχής, που θα περιλαμβάνει 2 γήπεδα Μπάσκετ – Βόλεϊ, ένα γήπεδο 5Χ5, χώρο με όργανα υπαίθριας γυμναστικής, παιδική χαρά και χώρο ποδηλάτου για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, πίστα ΒΜΧ και Skate. Επίσης, θα δημιουργηθούν δύο διαδρομές, μια 400 μέτρων και μία μεγαλύτερης δυσκολίας 1.100 μέτρων για περίπατο, τζόκινγκ και ποδήλατο. 

Εντός του χώρου αυτού θα κατασκευαστούν 3 κτίρια, ένα κτίριο αποδυτηρίων, ένα κτίριο γραφείου Διοίκησης και Ιατρείου και ένα κτίριο εκδηλώσεων. Ακόμη, θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σε όλο το γήπεδο θα γίνουν φυτεύσεις με διάφορα φυτά δημιουργώντας θεματικούς κήπους ανάλογα τον προσανατολισμό τους. Τέλος, θα γίνει φύτευση μεγάλων δένδρων, προκειμένου ο χώρος να προστατευτεί από τον άνεμο και τον ήλιο με φυσικό τρόπο.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img