Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Ξεκίνημα με το δεξί για τις Πανελλήνιες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με το δεξί και χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις χθες για τα ΕΠΑΛ, τουλάχιστον σε οργανωτικό επίπεδο για τον νομό Λέσβου, με τους υποψήφιους και τις υποψήφιες να εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών με θέμα έκθεσης, που αφορούσε τη διατροφή. Σήμερα, παίρνουν σειρά οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που επίσης εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας.

Το κείμενο, στο οποίο διαγωνίστηκαν, προερχόταν από την ιστοσελίδα του ιδρύματος «Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση» και είχε θέμα «Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν θωρακίζει μόνο την υγεία μας αλλά και την υγεία του πλανήτη», ενώ το θέμα έκθεσης ήταν το: «Συμμετέχεις, ως εκπρόσωπος του σχολείου σου, σε ένα μαθητικό συνέδριο για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου). Αξιοποιώντας υλικό από το κείμενο και τις προσωπικές σου εμπειρίες, καλείσαι να γράψεις μία ομιλία (200-250 λέξεις) για να πείσεις τους συνέδρους να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες για την «υγεία» του πλανήτη αλλά και τη δική τους».

Από τα ΕΠΑΛ στις φετινές εξετάσεις συμμετέχουν συνολικά 168 υποψήφιοι από τη Λέσβο και 55 από τη Λήμνο. Αύριο, σειρά παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ειδικότερα 539 από τη Λέσβο, 80 από τη Λήμνο και 4 από τον Άγιο Ευστράτιο, με το σύνολο των φετινών υποψηφίων από τα νησιά του νομού να είναι 846.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται και αύριο Σάββατο στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ εκείνοι των ΓΕΛ τη Δευτέρα περνούν στα μαθήματα ομάδων προσανατολισμού, και ειδικότερα στα Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ), Μαθηματικά (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ) και Βιολογία (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img