Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Ξεκινούν τα σχολικά γεύματα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μετά τις 13 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα διάθεσης των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του νησιού της Λέσβου. Ως τις 12 Οκτωβρίου θα έχουν σταλεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά από το Υπουργείο Παιδείας στον αρμόδιο οργανισμό, που είναι ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), προκειμένου να επικυρωθούν και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η διανομή των γευμάτων θα γίνει σε όλη την Ελλάδα σταδιακά από τις 13 Οκτωβρίου και μετά ανά Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και θα αφορά όλους τους μαθητές.

Τα δημοτικά σχολεία στη Λέσβο που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ύστερα από αίτησή τους για ένταξη στο πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων είναι 22 μέσα από ένα σύνολο 60 δημοτικών σχολείων που λειτουργούν στο νησί, το ένα τρίτο σχεδόν δηλαδή, ενώ δεν αναμένεται να προκύψουν άλλα σχολεία στην πορεία. 

Το νούμερο των 22 σχολείων αντιστοιχεί σε 1.517 εγγεγραμμένους μαθητές από τους οποίους όμως μόνο οι 1.386 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο πρόγραμμα με αιτήσεις που υπέβαλαν οι γονείς τους στα σχολεία τους. Για τους 131 μαθητές που δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υπάρχει η δυνατότητα, αν στην πορεία αλλάξουν γνώμη, να ενταχθούν εκ των υστέρων σε αυτό. Όσον αφορά τη Λήμνο, εκεί λειτουργούν 13 δημοτικά σχολεία, από τα οποία όμως κανένα δεν έχει εκδηλώσει την πρόθεση να μπει στο πρόγραμμα. 

Όπως δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτρης Βούλγαρης, «όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι διανομές των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του νησιού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν βγει ακόμη και τα καθημερινά διατροφολογικά προγράμματα των μαθητών». Και συμπλήρωσε πως «τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει αυξητικό ενδιαφέρον από μέρους σχολείων και μαθητών για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Τα 22 δημοτικά σχολεία της Λέσβου που εντάσσονται στο πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων είναι:

-1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

-1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 

-3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 

-8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 

-10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΣΑΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΤΡΙΤΟΥΣ 

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΘΕΡΜΗΣ 

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ 

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΣΤΕΓΝΩΝ 

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΗΘΥΜΝΑΣ 

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΡΙΑΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ 

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΜΦΙΛΩΝ 

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ 

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΗΓΗΣ 

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ 

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ -ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img