Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“Ξεπάγωμα” των πληρωμών για τα δημόσια έργα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Το ξεπάγωμα των πληρωμών για την εκτέλεση των δημόσιων έργων στα νησιά μας ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στην συνάντηση που είχε χθες με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριαναδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ, Στρατής Κυρατζής, σε συνεννόηση  με τον  Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη

Όπως έγραφαν τα “Ν.τ.Λ.” στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της περασμένης Δευτέρας, οι πληρωμές το τελευταίο 6μηνο γίνονται “με το σταγονόμετρο”, με συνέπεια να έχουν “παγώσει” πολλά έργα σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Ο κ. Κυρατζής ενημέρωσε για την κατάσταση αυτή τους Υπουργούς και ζήτησε την εκταμίευση πιστώσεων για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, ύψους 5.600.000 ευρώ, την αύξηση των πιστώσεων για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την έγκαιρη κατανομή τους για την εξόφληση των οφειλών του 2023. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η υπογραφή της σύμβασης εκ μέρους του Υπουργείου για την «Μελέτη επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Βορείου και Νοτίου οδικού τμήματος του Νομού Λέσβου και συγκεκριμένα για το υποέργο «Βελτίωση οδικής ασφάλειας και Γεωμετρικών χαρακτηριστικών στην επαρχιακή οδό Νάπης – Πελόπης, ποσού 5.220.000 ευρώ.

Στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία, εκτός από την ενημέρωση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών για τα συγκεκριμένα θέματα, να λάβουν γνώση και για άλλα ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων για τον κρίσιμο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των νησιών μας.

Ο κ.  Παπαθανάσης  δήλωσε  ότι το Υπουργείο, συνεργαζόμενο τόσο με την Περιφέρεια, όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και με την επιτήρηση της διαδικασίας, στηρίζει κάθε προσπάθεια η οποία θα δώσει λύση στα προβλήματα των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ σημείωσε: «Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα αντικατοπτρίζοντας την κοινή μας προσήλωση για την ευημερία των πολιτών και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ο Υπουργός  εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σημαντική ήταν η δέσμευσή του για συνεργασία με την Περιφέρεια, τους φορείς και την παρακολούθηση των διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθούν αποτελεσματικές λύσεις. Ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την περαιτέρω ανάπτυξη της  Περιφέρειας».

spot_img

More articles

spot_img