Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ξέσπασμα Βαρβαγιάννη κατά Κύτελη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Έντονα δυσαρεστημένος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης για την μηδενική αναφορά του Δημάρχου σε δράσεις και έργα κοινωνικής πρόνοιας

“Με το ένα πόδι” εκτός της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης βρίσκεται ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο οποίος ξέσπασε χθες μετά από την εκδήλωση παρουσίασης του απολογισμού του Δήμου για την τριετή θητεία του. Αιτία ήταν η μηδενική αναφορά στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου ως προς τις αρμοδιότητες και τις ενέργειες του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πλωμαρίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου μιλά για έλλειψη ενδιαφέροντος από την “κεντρική διοίκηση” του Δήμου για τις δράσεις κοινωνικής μέριμνας και είναι φανερό ότι περνά στην αντίπερα όχθη εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστική της δυσαρέσκειας του πρώην Δημάρχου Πλωμαρίου για τον επιλεκτικό απολογισμό των δράσεων του Δήμου ήταν η άρνησή του να ανέβει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου όταν έγινε η κοπή της πίτας από τον Δήμαρχο, Στρατή Κύτελη, ενώ λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησε από την εκδήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δ. Βαρβαγιάννης δεν ήταν ο μόνος που δυσαρεστήθηκε από την παρουσίαση του απολογισμού, αφού υπήρξαν και άλλοι, στενοί συνεργάτες του Δημάρχου οι οποίοι περίμεναν να αναδειχτεί το έργο τους, αλλά έμειναν στα μετόπισθεν. Η δυσαρέσκεια αυτή εκφράστηκε σε πολλές συζητήσεις που έγιναν χθες στο Δημαρχείο, ενώ δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέες αναταράξεις στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής.

Όπως σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, «κατά την παρουσίαση του απολογισμού ήταν φανερή η έλλειψη του ενδιαφέροντος του Δήμου για τις δομές των ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, τους Παιδικούς Σταθμούς, δομές που δοκιμάστηκαν στην περίοδο της πανδημίας και χάρη στη βοήθεια και το φιλότιμο των εργαζομένων ανταποκρίθηκαν στις δύσκολες απαιτήσεις. Έγινε βέβαια μερική αναφορά στην καθημερινή σίτιση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη και που στηρίζεται από το Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Βέβαια μετά από αυτή τη μονόπλευρη εξέλιξη από το Δήμο Μυτιλήνης και σεβόμενος τον κόπο των εργαζομένων, αλλάζει το περιεχόμενο του χαιρετισμού μου στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Κέντρου Κοινότητας, στην Μυτιλήνη, το απόγευμα της Παρασκευής», αναφέρει με νόημα ο κ. Βαρβαγιάννης και συνεχίζει ευχαριστώντας ο ίδιος δημόσια το προσωπικό του Δήμου και των κοινωνικών δομών που στάθηκε όρθιο στην δύσκολη διετία της πανδημίας: «Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω το τεράστιο έργο που έκαναν και κάνουν, οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας, που εν μέσω πανδημίας και δύσκολων συνθηκών προσπαθούσαν να κλείσουν ραντεβού και να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Τέλος, το Κοινωνικό Παντοπωλείο ήταν συστηματικά πάντα αρωγός και βοηθός όλων των αδυνάτων που έχουν ανάγκη».

Κλείνοντας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πλωμαρίου, αφήνει αιχμές και για στενούς συνεργάτες του Δημάρχου που προετοίμασαν την παρουσίαση του απολογισμού, τονίζοντας: «Ας μας πουν οι κύριοι “κατασκευαστές” της παρουσίασης ποιοι υπάλληλοι ήταν μπροστά στον καιρό της πανδημίας, όταν οι περισσότεροι δούλευαν βάσει νόμου με τηλεργασία από το σπίτι και άλλοι έπαιρναν άδεια. Τέλος όταν δεν μπορείτε να πείτε ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους αυτούς, θα τους το ξαναπώ εγώ και τώρα και την Παρασκευή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δ. Βαρβαγιάννης εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο λειτουργίας της κεντρικής Διοίκησης του Δήμου, αλλά αυτή την φορά η αντιπαράθεση παίρνει άλλες διαστάσεις εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img