Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ: Αυξάνουν τα δρομολόγια για καλύτερη εξυπηρέτηση

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Εκτός από την αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ενδοχώρα, κατά κοινή ομολογία η Λέσβος δεν είναι από τα νησιά με την καλύτερη συγκοινωνία μέσα στο νησί, γεγονός που έχει γίνει αντικείμενο παραπόνων επανειλημμένα τόσο από ντόπιους, όσο και από ξένους επισκέπτες. 

Εν προκειμένω όσον αφορά τους κατοίκους της Λέσβου, πρόσφατα η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ερεσού απέστειλε επιστολή προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου ζητώντας, μεταξύ άλλων, την ένταξη δρομολογίου και την Κυριακή, για το μήνα Μάιο, αλλά και την έναρξη express δρομολογίου Μυτιλήνης-Ερεσού, καθώς η Ερεσός αποτελεί έναν από τους τρεις κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στη Λέσβο. Επιπλέον για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι, αλλά και τουρίστες, ζητήθηκε να ξεκινήσει δρομολόγιο με mini bus από την Ερεσό προς την Σκάλα Ερεσού και αντίστροφα. 

Και από τουριστικούς πράκτορες του νησιού υπάρχει η πληροφόρηση ότι πολλοί τουρίστες ερχόμενοι στη Λέσβο κάνουν παράπονα για τις συγκοινωνίες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις ώρες που αυτά εκτελούνται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε να περιηγηθούν στον εκάστοτε προορισμό. Έτσι, πολλοί από αυτούς αναγκάζονται είτε να νοικιάσουν αμάξι, πράγμα που σημαίνει επιπλέον έξοδα ταξιδιού, είτε έχει τύχει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και να… τερματίσουν τις διακοπές τους νωρίτερα από ό,τι είχαν προγραμματίσει.

«Όπως γίνεται αντιληπτό, όταν κάποιος έχει ακούσει ότι στην Λέσβο δεν υπάρχουν καλές συγκοινωνίες, είναι ένα αποθαρρυντικό στοιχείο λαμβάνοντας υπόψη τα ακριβά εισιτήρια, τα οποία εκτοξεύονται εάν σε αυτά προστεθεί και η μεταφορά IX ή δικύκλου», αναφέρουν οι τουριστικοί πράκτορες.

Αυτά ισχύουν για την καλοκαιρινή περίοδο (η οποία μεταφράζεται σε θερινά δρομολόγια διάρκειας… δυο μηνών), ενώ όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η έλλειψη δρομολογίων είναι εντονότερη το χειμώνα ακόμα και σε μέρη με αυξημένη τουριστική κίνηση και τη χειμερινή περίοδο, όπως η Αγιάσος. 

Για όλα τα παραπάνω ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λέσβου, Στρατής Χριστόφας, δήλωσε στα Νέα της Λέσβου: «Πράγματι υπάρχει ζήτημα έλλειψης δρομολογίων, τα οποία και εμείς ως εταιρεία θα θέλαμε να είναι πιο συχνά. Φέτος μάλιστα βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις ώστε να αυξηθούν και να επεκταθούν οι ώρες τους. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί ένας τουρίστας να επισκεφθεί το Πλωμάρι το πρωί και το απόγευμα να υπάρχει ανταπόκριση από την Μυτιλήνη για Μόλυβο στις 7 ή στις 8. Ωστόσο το ζήτημα της συχνότητας των δρομολογίων δεν επαφίεται μόνο σε εμάς, καθώς πολλές φορές είναι ασύμφορο ένα δρομολόγιο που έχει πληρότητα στο ελάχιστο. Σε αυτά να συνυπολογίσουμε το υψηλό κόστος των εξόδων μετακίνησης, ακόμα και την έλλειψη προσωπικού οδηγών. 

Γι’ αυτό το λόγο έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από την Περιφέρεια μαζί με τους τουριστικούς πράκτορες την επιδότηση ενός αριθμού εισιτηρίων σε κάθε δρομολόγιο, έτσι ώστε να μπορούμε να εντάξουμε περισσότερα. Το ίδιο έχουμε ζητήσει μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλλονής για την Δυτική Λέσβο, πλην όμως οι προσπάθειες έμειναν ατελέσφορες», σημειώνει ο κ. Χριστόφας. 

Στο τέλος της άλλης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των θερινών δρομολογίων, τα οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ, θα είναι αυξημένα για τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, δηλαδή τον Μόλυβο, την Πέτρα, το Πλωμάρι και την Ερεσό. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img