Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Υπό διαπραγμάτευση τα φετινά δρομολόγια για Σμύρνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Επαφές με τους φορείς της Λέσβου ξεκίνησε η εταιρεία που δρομολόγησε πέρυσι τα καταμαράν που συνέδεαν τη Σμύρνη με τη Μυτιλήνη και το Πλωμάρι με τη Σμύρνη, εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου και το στόχο που μπαίνει για εκκίνηση των δρομολογίων νωρίτερα από τον Ιούνιο. Ωστόσο η εταιρεία κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με παράγοντες της δημοτικής αρχής έθεσε το ζήτημα της βιωσιμότητας, ζητώντας υποστήριξη από την πλευρά της αυτοδιοίκησης και των άλλων φορέων ώστε να υπάρχει αμοιβαιότητα, δηλαδή εκτός από τους επιβάτες της Σμύρνης που θα έρχονται στη Μυτιλήνη να ταξιδεύουν και επιβάτες από τη Λέσβο στην περιοχή τους.

Πρόκειται για τους εκπροσώπους της εταιρείας Izdeniz, η οποία ανήκει στον Δήμο Σμύρνης, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Οsman Hakan Ersen, τους οποίους καλωσόρισε θερμά ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης σε συνέχεια των περσινών επαφών και των δρομολογίων που είχαν ξεκινήσει, καθώς και της συνάντησής του με τον Δήμαρχο της Σμύρνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πλωμαρίου, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο εκπρόσωπος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, Γαβριήλ Χαλδέζος, ο νέος Πρόεδρος της Κοινότητας Πλωμαρίου Γιάννης Μιχαλέλλης, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλωμαρίου.

Αφού έγινε μία αποτίμηση για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της σύνδεσης, ακολούθησε συζήτηση για τη νέα σεζόν με αρχική πρόταση έναρξης στις 2 Ιουνίου. Κατατέθηκαν προτάσεις βελτίωσης των συνθηκών, που θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του υπάρχοντος ρεύματος Τούρκων τουριστών προς τη Λέσβο.

Οι δύο πλευρές έδωσαν νέο ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην Σμύρνη, όπου θα οριστικοποιηθούν οι όποιες αποφάσεις και η ημερομηνία επανεκκίνησης  των δρομολογίων.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img