Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Υπό διερεύνηση οι ιπποδρομίες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πραγματοποίηση ιπποδρομιών πριν από λίγες εβδομάδες στην περιοχή των Αλυκών της Καλλονής, παρουσία και πολλών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου, από τις οποίες προέκυψε ο βαρύς τραυματισμός τουλάχιστον δύο αλόγων, στο ένα εκ των οποίων έγινε ευθανασία. Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης, έπειτα από τις καταγγελίες στον Τύπο αλλά και πολιτών, απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ με ανακοίνωσή της νωρίτερα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου σημείωσε πως προχωρά σε έρευνα για τα περιστατικά.

Ειδικότερα, η ΚΙΒΩΤΟΣ κατέθεσε όλο το σχετικό με την εκδήλωση υλικό στην Εισαγγελία Μυτιλήνης ζητώντας να διερευνηθεί: Εάν ο εν λόγω χώρος ήταν αδειοδοτημένος για τη διεξαγωγή ιπποδρομιών, εάν οι διοργανωτές είχαν τις απαραίτητες άδειες για τη διοργάνωση των αγώνων που διαφήμιζε, αν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες προβλέψεις για την προστασία των διαγωνιζόμενων ίππων και των αναβατών τους, πόσα άλογα τραυματίστηκαν σε αυτούς τους «αγώνες», αν ζουν ακόμα ή εάν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την ευθανασία και την ταφή τους και επιπλέον εάν οι εργασίες διαμόρφωσης του «ιπποδρόμου» μέσα σε περιοχή NATURA 2020 είχαν τις νόμιμες άδειες.

«Μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει ότι κάθε χρόνο τραυματίζονται θανάσιμα άλογα σε αυτοσχέδιες «ιπποδρομίες» στη Λέσβο. Αυτό το γεγονός έχει οδηγήσει μια μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών να αποστασιοποιηθεί και να μην συμμετέχει πλέον σε αυτούς τους τραγικούς “αγώνες”, από σεβασμό και αγάπη προς τα άλογά τους. Στον αντίποδα, υπάρχει μια τραγική μειοψηφία οι οποίοι για να κάνουν τη φιγούρα τους και να αναδειχθούν «πρωταθλητές» της κακιάς ώρας σε αυτούς τους «αγώνες» της συμφοράς, επιμένει να συνεχίζει, αφήνοντας κάθε χρόνο 1, 2, 3… ένας Θεός ξέρει – πόσα άλογα διαλυμένα, σακατεμένα, νεκρά! Προς αυτούς τους τελευταίους, το μήνυμά μας είναι σαφές: Δεν θα μείνετε πλέον ατιμώρητοι!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΚΙΒΩΤΟΥ.

Διερεύνηση

Με αφορμή τις καταγγελίες για έκνομες ενέργειες διοικητικού και ποινικού περιεχομένου, στο πλαίσιο των όσων πραγματοποιήθηκαν στις Αλυκές, με εντολή του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγου Ελευθέριου Ντουρουντού, ήδη διενεργείται ενδελεχής έρευνα για την υπόθεση. «Για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις είχε εκδοθεί άδεια από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου, εντός του λειτουργικού φάσματος των αρμοδιοτήτων της, ενώ επιπρόσθετα ζητήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών, να εξεταστεί επισταμένως και η διακρίβωση ή μη, τέλεσης εκνόμων ενεργειών που σχετίζονται με παραβάσεις της νομοθεσίας, για την προστασία των ζώων και για την προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img