Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Υποψηφιότητα – “βόμβα” από τον Γ. Φλώρο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου κόντρα στον Στρ. Κύτελη με τον οποίο συμπορεύεται στην τρέχουσα θητεία
  • «Πήρα την απόφαση αυτή, μακριά από πολιτικά κόμματα και χρώματα, με σκοπό να υπηρετήσω το Δήμο, μήπως και μπορέσει να πάει αυτός ο τόπος μπροστά», δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου”

Υποψηφιότητα – “βόμβα” για το αξίωμα του Δημάρχου Μυτιλήνης ανακοινώνει σήμερα, μέσω των “Νέων της Λέσβου”, ο Γιώργος Φλώρος, στην αρχή της εκλογικής χρονιάς που αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ πήρε την μεγάλη απόφαση να ηγηθεί ψηφοδελτίου για την διεκδίκηση του Δήμου κόντρα στον Στρατή Κύτελη, με τον οποίο κατήλθε υποψήφιος στην αναμέτρηση του 2019 και θα ζητήσει την ανανέωση της θητείας του τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο Γ. Φλώρος έχει ήδη φτιάξει την “μαγιά” για τον ανεξάρτητο – όπως τονίζει – συνδυασμό του, μακριά από πολιτικά κόμματα και χρώματα, αλλά κοντά στους πολίτες και τα προβλήματα της κοινωνίας.

Αν και ασχολείται με τα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση εδώ και 40 χρόνια, είναι η πρώτη φορά που αποφάσισε να βγει μπροστά και να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών ως υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης. «Δεν είναι αυτοσκοπός μου να γίνω Δήμαρχος, γιατί έχω επάγγελμα και δεν θα μου στοιχίσει να μην εκλεγώ. Αλλά θέλω να συνεχίσω να προσφέρω γιατί πιστεύω ότι έχω την εμπειρία και τη γνώση για να βελτιώσω την καθημερινότητα των πολιτών και να δώσω λύσεις σε χρόνια προβλήματα», δήλωσε ο ίδιος.

40 χρόνια στα κοινά

Ο Γ. Φλώρος είναι ενεργός στο χώρο της Αυτοδιοίκησης από το 1982, όταν εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος στο χωριό του, τα Αλυφαντά, και ακολούθησαν άλλες τρεις θητείες, έως το 1998. Παράλληλα διετέλεσε επί 12 χρόνια Πρόεδρος στο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων, από το 1986 έως το 1998. Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος επί δημαρχίας Γιακαλή, με τον οποίο συνεργάστηκε και στην Περιφέρεια, ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας. Στις εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Φωτή Ξύδα και εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον Μάιο του 2019 κατήλθε υποψήφιος με τον Στρατή Κύτελη και ανέλαβε την προεδρία της ΔΕΥΑΛ, θέση που θα κατέχει έως το τέλος της τρέχουσας θητείας.

“Έσπασε το γυαλί”

Ωστόσο, είναι φανερό ότι στην πορεία των τελευταίων χρόνων οι σχέσεις του με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης διαταράχθηκαν και μία από τις βασικότερες αιτίες είναι η σύμπραξη της Δημοτικής Αρχής με την παράταξη Μαμάκου με την οποία διαφώνησε οριζοντίως και καθέτως ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτή ήταν η αφορμή για να βγει στο προσκήνιο η κόντρα που υπέβοσκε σχεδόν από την αρχή της θητείας λόγω διαφορετικών αντιλήψεων στον τρόπο άσκησης της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γ. Φλώρος επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ούτε και να αποχωρήσει από την παράταξη της πλειοψηφίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η “μαγιά” που έχει δημιουργήσει για το δικό του ψηφοδέλτιο προέρχεται σε σημαντικό ποσοστό από πρωτοκλασάτα στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι κατά καιρούς έχουν καταγραφεί ακόμη και δημόσια διαφωνίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ Αντιδημάρχων (Τζιμή – Τσακύρη, Βαρβαγιάννη, Αλεξανδρή, Κατσαβέλλη, κ.ά.) αλλά και με τον Δήμαρχο, που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε έναν δεύτερο, αν όχι και τρίτο πόλο που θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο. 

Τέλος του μήνα τα ονόματα

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ δεν θέλησε, προς το παρόν, να αναφέρει ονόματα συνεργατών του που θα πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια, αλλά όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” έως το τέλος του μήνα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. «Θέλω να επισημάνω σε όλους τους τόνους ότι δεν ταυτίζομαι με κανένα κόμμα σε αυτόν τον αγώνα και γι’ αυτό είμαι ανοιχτός σε όλους που θέλουν να προσφέρουν χωρίς να έχουν στο μυαλό τους τις καρέκλες. Στο τέλος του Ιανουαρίου θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα με ονόματα, για να μάθει ο κόσμος τι πρεσβεύουμε και πώς θα κινηθούμε. Μαζί θα ανακοινωθεί και το όνομα του συνδυασμού μας που θα δίνει το στίγμα αυτής της πρωτοβουλίας».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img