Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

«Υπόσχονται οικονομικές ενισχύσεις στους ανεμβολίαστους;»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

  • Κρίσιμα ερωτηματικά για το αν ο αντίπαλος συνδυασμός του Ξενοφώντα Αυγερινού έχει υποσχεθεί διανομή ενισχύσεων στους ανεμβολίαστους από το ποσό των περίπου 22.800 ευρώ που έχει στα ταμεία του ο Σύλλογος

Ανέβασε κι άλλο τους τόνους παραμονές των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Εργαζομένων του Βοστάνειου ο απερχόμενος πρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα, Στρατής Κλεάνθης, κατηγορώντας την αντίπαλη παράταξη υπό τον Ξενοφώντα Αυγερινό ότι κατέρχεται στις εκλογές μοιράζοντας υποσχέσεις στους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή ότι θα τους δώσει οικονομικές ενισχύσεις από τα ταμεία του Συλλόγου.

Το ταμείο του Συλλόγου το παραδίδει ο κ. Κλεάνθης με ένα ποσό της τάξης των 22.800 ευρώ και σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος αναφέρει, ο αντίπαλος συνδυασμός επεξεργάζεται ήδη πρόταση για διανομή μέρους αυτών των χρημάτων ως ενισχύσεις στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πλευρά του Ξενοφώντα Αυγερινού, αν και στο παρελθόν έχει σηκώσει τους τόνους και έχει μπει μπροστά σε πολιτικές και παραταξιακές αντιπαραθέσεις, αυτή τη φορά αποφεύγει να απαντήσει, καθώς σε σχετική ερώτηση των Νέων της Λέσβου στον κ. Αυγερινό ο ίδιος μας είπε: «Ουδέν σχόλιον, θα τα πούμε μετά τις εκλογές από τις οποίες ο συνδυασμός μας θα αναδειχθεί ο πλειοψηφών και θα διοικήσει το Σύλλογο».

Ο Στρατής Κλεάνθης

Ο κ. Κλεάνθης επισημαίνει ότι ο δικός του συνδυασμός, που κατέρχεται στις εκλογές, δέχεται τα πυρά ότι δεν στήριξε τους ανεμβολίαστους που τέθηκαν σε αναστολή. «Καταρχήν δύο λόγια για τους σε αναστολή συναδέλφους και τους εμβολιασμένους μεν, αρνητές δε του εμβολίου, που αρκετούς βλέπουμε υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο του κ. Αυγερινού και η υπερσυγκέντρωσή τους εκεί γεννά ερωτήματα, καθώς λένε πως δεν ήταν ευχαριστημένοι από τον Σύλλογο γιατί μεταξύ άλλων δεν τους στηρίξαμε οικονομικά», αναφέρει ο κ. Κλεάνθης. 

Και προσθέτει: «Ως διοίκηση του Συλλόγου είχαμε εξαρχής ξεκαθαρίσει ότι υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολλών και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την συντριπτική πλειοψηφία όλων των εμβολιασμένων συναδέλφων, που υπέμεναν και υπομένουν. Γεννάται όμως ένα κρίσιμο ερώτημα: Υπάρχει συμφωνία ότι εάν κερδίσει τις εκλογές η πλευρά του κ. Αυγερινού θα δοθεί οικονομική βοήθεια στους υπό αναστολή συναδέλφους από το Ταμείο του συλλόγου;;;».

Συνεχίζοντας ο κ. Κλεάνθης υπογραμμίζει ότι ως διοίκηση του Συλλόγου επί ημερών του ουδέποτε επεδίωξε να χαϊδέψει αυτιά για να γίνει αρεστός, έχοντας στο νου του τους συσχετισμούς των εκλογών, ούτε πριμοδότησε αγώνες που δεν οδήγησαν πουθενά καθώς όσοι δεν εμβολιάστηκαν συνεχίζουν να παραμένουν εκτός ΕΣΥ. 

«Εμείς υπεύθυνα σταθήκαμε κοιτώντας στα μάτια τους συναδέλφους μας και λέγοντάς τους ότι στηρίζουμε το δικαίωμά τους  να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα εμβολιαστούν, από τη στιγμή όμως που ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έγινε νόμος του Κράτους και αναγκαιότητα για να ξεπεράσει η κοινωνία μας την πανδημία και να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές, τους συστήσαμε να βρουν τρόπο να ξεπεράσουν τις φοβίες, αναστολές και δοξασίες και να εμβολιαστούν. Και βέβαια από αρχής σταθήκαμε με την κρατούσα επιστημονική άποψη, χωρίς αστερίσκους και θρηνήσαμε μαζί πανελλαδικά τους συναδέλφους που χάθηκαν, ενώ δεν είχαν εμβολιαστεί γιατί δεν είχαν την ευκαιρία που δίνει το εμβόλιο, όπως λένε οι επιστήμονες», είπε στα Νέα της Λέσβου ο απερχόμενος πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, αναφέροντας ότι και για τον ίδιο και τον συνδυασμό του θα ήταν εύκολες και ανέξοδες οι ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής προς άγρα ψήφων, αλλά επέλεξαν το δρόμο της υπευθυνότητας ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις και τη στάση τους εξαρχής και αυτό με κόστος, καθώς ο αντίπαλος συνδυασμός του κ. Αυγερινού συγκεντρώνει και υποψηφίους που τάσσονται κατά των εμβολιασμών.

«Δικαίωμά τους να εμφανίζονται κάποιοι ως σωτήρες προσπαθώντας να επανέλθουν στο Σύλλογο και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των συναδέλφων μας λες και έχουν αμνησία», δηλώνει ο κ. Κλεάνθης στα Νέα της Λέσβου. Και συμπληρώνει: «Θυμούνται πολύ καλά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου όταν το 2018 μας παρέδωσαν έναν Σύλλογο με ταμειακό υπόλοιπο 8.500 ευρώ, κατώτερο όλων των εποχών, που δεν κάλυπτε ούτε τις άμεσες υποχρεώσεις του Συλλόγου λόγω και του επικείμενου συνεδρίου της ομοσπονδίας. Έναν δικαστικό κλητήρα που κατά σύμπτωση μας περίμενε ως νέο συμβούλιο με το καλημέρα, με καταλογισμένα και απαιτητά άμεσα 16.000 ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις λόγω υπόθεσης της λέσχης, και έναν τέως πρόεδρο και νυν υποψήφιο σήμερα μαζί τους προ του εδωλίου του κατηγορούμενου, μιας και οι υποθέσεις αφορούσαν τη δικιά του περίοδο.

Μας πήρε όλη την πρώτη θητεία μας για να τα ξεμπερδέψουμε, πήραμε τεχνικό και νομικό σύμβουλο, αναζητήσαμε την βοήθεια Δήμου και Περιφέρειας και βέβαια κερδίσαμε και ένα δικαστήριο στο οποίο προσφύγαμε κατά αυτών που έβλαψαν τα συμφέροντα του Συλλόγου μας και ανάσανε το ταμείο του.  Επίσης στηρίξαμε και τελικά καταφέραμε να αθωωθεί και ο συνάδελφος τέως πρόεδρος που είχε «μπλέξει» από αμέλεια που επέδειξε τόσο ο ίδιος, όσο και οι διάδοχοί του στη Διοίκηση του Συλλόγου.

Αυτοί, λοιπόν, έρχονται σήμερα ‘’ενωμένοι’’ και λένε ότι θα μας σώσουν, θα μας σταθούν στα δύσκολα κοντά μας και και και… ακατάσχετη υποσχεσιολογία. Μια ματιά στο φυλλάδιο που κυκλοφόρησαν προκαλεί αφενός ένα εύλογο ερώτημα, γιατί δεν τα έπραξαν τότε που είχαν τη διοίκηση του συλλόγου και αφετέρου θυμηδία μιας που ξεχειλίζει από λαϊκισμό και “οράματα”», τόνισε ο κ. Κλεάνθης.

Σε σχέση με τις προτεραιότητες του συνδυασμού του επεσήμανε ότι «όπως χρόνια τώρα, το μόνο που υποσχόμαστε είναι ότι θα κάνουμε το παν για να γίνονται οι συνθήκες εργασίας καλύτερες διαφυλάσσοντας τα δικαιώματά μας και ενισχύοντας τη θέση του κάθε εργαζόμενου, το παν για να βελτιώνονται τα εισοδήματά μας και ελπίζουμε από φέτος να καθιερώσουμε την ετήσια εαρινή χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας ως σύσφιγξη σχέσεων και να τιμήσουμε τους 35 περίπου συνταξιούχους συναδέλφους  μας της τελευταίας διετίας, κάτι το οποίο δεν επέτρεψαν οι συνθήκες να κάνουμε μέχρι τώρα λόγω της πανδημίας», ανέφερε καταλήγοντας ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

spot_img

More articles

spot_img