Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Το Φεβρουάριο η οικονομική ενίσχυση των εγγεγραμμένων σωματείων στην Γ.Γ.Α.

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα σωματεία όλων των αθλημάτων που είναι εγγεγραμμένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο, θα λάβουν τον Φεβρουάριο, από το Υπουργείο την οικονομική ενίσχυση που καθιερώθηκε επί υφυπουργίας Λευτέρη Αυγενάκη.

Πρόκειται για τα χρήματα που δίνονται στους συλλόγους απευθείας από την φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος, μέσω του Υπουργείου Αθλητισμού. Το ποσό που θα λάβει το κάθε σωματείο που είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο εξαρτάται:

-Από τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργεί και έχουν πάρει την ειδική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. (50 μονάδες ανά άθλημα)

-Από το σύνολο των προπονητών που απασχολεί, όπως αυτός είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων (25 μονάδες για κάθε προπονητή)

-Από τον αριθμό των αθλητών που είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο, όπως αυτός είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και δεν δύναται να ξεπερνά τους 50 ανά δηλωμένο προπονητή (1 μονάδα για κάθε αθλητή)

-Από τα ετήσια έξοδα του συλλόγου, όπως αυτά έχουν δηλωθεί στον απολογισμό που είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων (0,001μονάδα ανά ευρώ εξόδων).

Αφού γίνει το άθροισμα των αριθμών των  μονάδων όλων των δικαιούχων συλλόγων το σύνολο αυτό διαιρείται με το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στα ερασιτεχνικά σωματεία, ούτως ώστε να προκύψει η αξία της μιας μονάδας. Ακολούθως η αξία που θα προκύψει από την διαίρεση θα πολλαπλασιαστεί με τις μονάδες του κάθε σωματείου, ώστε να προκύψει το οριστικό ποσό που θα λάβει ο κάθε σύλλογος.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι στην οικονομική ενίσχυση της οποίας η καταβολή είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο, η ελάχιστη βάση ήταν τα 1.700 ευρώ, ενώ για φέτος δεν έχει προσδιορισθεί ακόμα.

spot_img

More articles

spot_img