Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Υψηλόβαθμη επίσκεψη με άρωμα «χρίσματος»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Η πολιτεύτρια που “ακούγεται” για επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Περιφέρειας συνόδευσε το κλιμάκιο του κυβερνώντος κόμματος στις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων στη Λέσβο
  • Εμμέσως επιβεβαιώθηκε το «μπλε» χρίσμα για τον Στρατή Κύτελη από το ανώτερο κομματικό στέλεχος μετά τον Κ. Μητσοτάκη

Σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς, εκπροσώπους φορέων και σωμάτων ασφαλείας είχαν χθες κατά την επίσκεψή τους στη Μυτιλήνη, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, και ο Γραμματέας Οργανωτικού του κυβερνώντος κόμματος Στέλιος Κονταδάκης. Συναντήσεις, όπου συζήτησαν τα πολλά σοβαρά ζητήματα που απασχολούν γενικότερα τους πολίτες της χώρας μας και ειδικότερα τους κατοίκους της Λέσβου, και στις οποίες τους συνόδευε μεταξύ άλλων… η Μαριάνθη Καφετζή, η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, το όνομα της οποίας φέρεται να βρίσκεται μεταξύ εκείνων που εξετάζονται για επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα στηρίξει το κόμμα για τις περιφερειακές εκλογές του 2023. Την ίδια στιγμή που – εμμέσως πλην σαφώς – επιβεβαιώθηκε η στήριξη του Στρατή Κύτελη από τη ΝΔ, ως υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης και στις επόμενες εκλογές.

Η παρουσία της κ. Καφετζή, βέβαια, ήταν ιδιαίτερα διακριτική και απέφυγε να βρεθεί στο κάδρο των φωτογραφιών, ενώ επίσημα δεν επιβεβαιώθηκε πως η παρουσία της στη Μυτιλήνη συνδέεται με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. «Βρίσκεται εδώ ως πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, που συνοδεύει το κλιμάκιο που ήρθε στη Μυτιλήνη, όπως το συνοδεύουν και άλλοι πολιτευτές του κόμματος», σχολίασε στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Λέσβου, Προκόπης Τζιμής, αναφερόμενος ωστόσο σε τοπικά στελέχη και όχι σε στελέχη που μέχρι τις πρόσφατες εκλογές τουλάχιστον πολιτεύονταν εκτός νησιών, όπως εν προκειμένω η κ. Καφετζή στην περιοχή της Αττικής.

Επομένως, η παρουσία της στη Λέσβο, αν μη τι άλλο, ενισχύει τα σενάρια του να τεθεί επικεφαλής του περιφερειακού ψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος, καθώς ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία η κ. Καφετζή να συστηθεί κατ’ αρχήν στους εκπροσώπους θεσμικών και παραγωγικών φορέων, με δεδομένο ότι κατάγεται από τη Λήμνο, αλλά παρά την αναμφισβήτητα δραστήρια ενασχόλησή της με τα κοινά δεν θα τη χαρακτηρίζαμε ευρύτατα γνωστή στην τοπική κοινωνία.

Όλα αυτά, καθώς βρισκόμαστε λίγο λιγότερο από ενάμιση χρόνο μακριά από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ενώ σιγά-σιγά διακρίνεται όλο και πιο έντονη κινητικότητα από υποψηφίους, με τη Νέα Δημοκρατία να κρατά προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά της σε ό,τι έχει να κάνει με το επίσημο χρίσμα της για τις Περιφερειακές εκλογές. Προφανώς, το σενάριο στήριξης του νυν Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, που «έπαιζε» μέχρι και το καλοκαίρι τουλάχιστον, έχει απομακρυνθεί σημαντικά, με τη στάση του στο μεταναστευτικό να έχει δημιουργήσει ένα δυσθεώρητο χάσμα με το κυβερνών κόμμα. Αλλά την ίδια στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εναλλακτική, που να προκρίνεται αισθητά περισσότερο από τις αρκετές επιλογές που συζητούνται άσχετα με τις πιθανότητες που συγκεντρώνει καθεμία από αυτές, από τον ίδιο τον Βουλευτή Χαράλαμπο Αθανασίου και τον πρώην Υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή μέχρι την κ. Καφετζή. 

Αντιθέτως, τη δεδομένη στιγμή ο κ. Κύτελης φαίνεται πως απολαμβάνει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος ως υποψήφιος για να ανανεώσει τη θητεία του στον Δήμο Μυτιλήνης, κάτι απολύτως φυσιολογικό, δεδομένου ότι πρόκειται για εκείνον που στηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές και στα καυτά τοπικά ζητήματα έχει αντίστοιχα κι εκείνος στηρίξει την Κυβέρνηση. Το διαφαινόμενο «χρίσμα» προς τον κ. Κύτελη αποκάλυψε στην αποστροφή του λόγου του ο κ. Μαρινάκης, κατά τη δήλωσή του έξω από το γραφείο του Δημάρχου. «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος επιτελεί σπουδαίο έργο και νομίζω ότι αυτό θα το αναγνωρίσουν για μια ακόμη φορά οι πολίτες», ανέφερε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για τον κ. Κύτελη, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αν αναλογιστούμε ότι η αναφορά έγινε από το ανώτερο κομματικό στέλεχος μετά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό την ίδια στιγμή που – και προς ενίσχυση ίσως των παραπάνω – δεν έγινε ούτε μισή θεσμική έστω αναφορά στον νυν Περιφερειάρχη. 

 

«Απαντάμε με έργο»

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες το πρωί οι κ.κ. Μαρινάκης και Κονταδάκης, μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν και την περιοχή του Μανταμάδου, όπου συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Χαράλαμπο Τζελαϊδή. Εκεί συζήτησαν για μια σειρά ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως την εκκρεμότητα του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, για το οποίο ο κ. Τζελαϊδής «απέσπασε» τη δέσμευση ότι θα προχωρήσει τάχιστα.

Από την επίσκεψη των κ.κ. Μαρινάκη και Κονταδάκη στον Μανταμάδο, όπου συνάντησαν τον Χαράλαμπο Τζελαϊδή

Ο κ. Μαρινάκης, κατά τις δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους φορέων στη Μυτιλήνη, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης, παρουσία και του κ. Αθανασίου για τον οποίο το στέλεχος της ΝΔ μίλησε επίσης με θερμά λόγια, εξήρε το έργο των σωμάτων ασφαλείας σημειώνοντας πως αποτελούν τον πιο σημαντικό κρίκο της αλυσίδας της επίλυσης του μεταναστευτικού. «Δοκιμάστηκαν τα τελευταία χρόνια και ο λαός εδώ και τα Σώματα Ασφαλείας, σαν αποτέλεσμα της νοοτροπίας της προηγούμενης Κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, και του λαϊκισμού όχι μόνο της προηγούμενης Κυβέρνησης, αλλά και κάποιων ανθρώπων της περιοχής που προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν τον ανθρώπινο πόνο των μεταναστών και τις αγωνίες των κατοίκων της περιοχής. Αυτή η Κυβέρνηση ξέρει να απαντά με αποτελέσματα, με αλήθεια και με έργο», σημείωσε αναφερόμενος στην αποσυμφόρηση και στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, ενώ διέψευσε και κάθε φήμη περί ενδεχόμενης αύξησης του μεταναστευτικού πληθυσμού των νησιών, σχολιάζοντας πως «η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει ακριβώς την ίδια πολιτική, η οποία αποδίδει».

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ έκανε λόγο και για μια εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η παρούσα Κυβέρνηση αντιμετώπισε ταυτόχρονα τις περισσότερες και μεγαλύτερες κρίσεις. «Σημασία έχει πως αντιμετωπίζονται αυτές οι κρίσεις και νομίζω πως ήταν υποδειγματική η διαχείριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σχολίασε ο κ. Μαρινάκης, επισημαίνοντας πως για την ακρίβεια έχουν δοθεί τα περισσότερα χρήματα συναρτήσει του ΑΕΠ απευθείας στους πολίτες της χώρας, πως το μεταναστευτικό λύθηκε κατά 95%, και πως αντιμετωπίστηκε η πανδημία με ενίσχυση του ΕΣΥ, την ίδια στιγμή που άλλαξε το κράτος, κάνοντας ταυτόχρονα «επίθεση» και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αντιπαραβάλλοντας τις ενέργειές του ως προηγούμενης Κυβέρνησης.

«Στο τέλος της τετραετίας, που θα μας κρίνει ο λαός, θα δώσει μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί αυτά που είπε τα έκανε πράξη», υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης στο κλείσιμο της δήλωσής του.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις