Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕΕ: «Δεν αναδείχθηκαν τα ζητήματα του τόπου»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ο Γιώργος Ζαφειρίου

Παρέμβαση με την οποία διατυπώνει ζητήματα για τα όσα δεν έγιναν στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, έκανε χθες το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Ζαφειρίου. Ο κ. Ζαφειρίου, ο οποίος δεν συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης στο Επιμελητήριο, αν και εκλεγμένος επί σειρά ετών τα προηγούμενα χρόνια και με δικό του συνδυασμό, σχολιάζοντας τα της Γενικής Συνέλευσης ανέφερε στα Νέα της Λέσβου: «Ένα και πλέον μήνα πριν, όταν η διοίκηση του Επιμελητηρίου είχε προαναγγείλει πανηγυρικά τη Γενική Συνέλευση, που έγινε το Σάββατο, έθετε μπροστά στις κάμερες σε επίσημη συνέντευξη Τύπου ως προτεραιότητα την ανάδειξη της νησιωτικότητας. Ε, πιστεύω ότι αυτό… το κατάφεραν με το χειρότερο τρόπο, καθώς είναι από τις σπάνιες φορές που σε Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων δεν παρέστη κάποιος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, αν και ο Υπουργός  Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης λόγω και της παρουσίας του κ. Μασούτη με τον οποίο έχουν στενή συνεργασία, μας έκανε τη χάρη να συνδεθεί μέσω διαδικτύου με τη Μυτιλήνη», σημείωσε με νόημα ο κ. Ζαφειρίου, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της παρουσίας του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου στη Μυτιλήνη, ο οποίος τελικά ματαίωσε το ταξίδι την τελευταία στιγμή.

Επί της ουσίας το πρώην μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου τόνισε στην εφημερίδα μας ότι «το να παραπαίει ο τουρισμός σε τοπικό επίπεδο και στο Επιμελητήριο Λέσβου με αυταρέσκεια να πανηγυρίζουν γιατί μας επισκέπτονται αντιπροσωπείες Επιμελητηρίων από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, που για δύο ημέρες θα ενισχύσουν τον τουρισμό και την τοπική οικονομία, αυτό αν μη τι άλλο δείχνει πόσο χαμηλά έχουμε βάλει τον πήχη ως τόπος ως προς το τι θέλουμε για τη Λέσβο». Ο ίδιος σχολίασε ότι «δεν αναδείχθηκαν με την ένταση που θα έπρεπε τα ζητήματα της αναπτυξιακής υστέρησης της Λέσβου παρά μόνο ανακυκλώθηκαν ευχολόγια και ελπίδες. Ακόμα και για το Μεταφορικό Ισοδύναμο που είναι μείζον ζήτημα για τα νησιά μας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κουτουλάκης διαβεβαίωσε ότι θα εξοφληθεί μέχρι τέλος του έτους στους επιχειρηματίες, ενώ αυτό είναι αδύνατο να συμβεί».   

Όπως εξήγησε ο κ. Ζαφειρίου, καθώς ακόμα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των εξόδων των επιχειρηματιών, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου δεν υπάρχει περίπτωση να έχει πληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022. «Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πληρώσουν το τελευταίο εξάμηνο του 2021 και θα φτάσουμε στον Ιανουάριο, ώστε να οφείλουν στους επαγγελματίες έναν ολόκληρο χρόνο. Αν αυτό κάποιοι το θεωρούν επιτυχία ας μας επιτρέψουν να έχουμε εγώ και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου αντίθετη άποψη, διαβάζοντας και τα όσα δήλωσε για το Μεταφορικό Ισοδύναμο ο κύριος Μασούτης σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα σας, λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι η ενίσχυση των επιχειρήσεων δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο σε επιδοτήσεις. Άρα μήπως θέλουν να το καταργήσουμε;», διερωτήθηκε ο κ. Ζαφειρίου. Προχωρώντας, δε, ένα βήμα πιο μπροστά έκανε λόγο για διεκπεραιωτική και… ενημερωτική για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες Γενική Συνέλευση παρά διεκδικητική για τα ουσιαστικά ζητήματα των νησιωτικών επιχειρήσεων. 

«Είναι προφανές ότι η Συνέλευση ήταν της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, καθώς όμως φιλοξενήθηκε στη Λέσβο αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να αναδείξουμε τα ζητήματα του τόπου και να καλέσουμε τους κυβερνητικούς φορείς να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν. Δυστυχώς  κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτό το οποίο καταλαβαίνω εγώ είναι πως αν δεν μπορούμε να αρθρώσουμε δύο λέξεις ΟΥΤΕ σε τέτοιες διεργασίες, τότε πολύ φοβάμαι ότι πορευόμαστε χωρίς προσανατολισμό», είπε. 

Καταλήγοντας ο κ. Ζαφειρίου απηύθυνε προσκλητήριο στους επιχειρηματίες του τόπου λέγοντας ότι «το να καθίσει ο καθένας στο μαγαζί ή στο σπίτι του και μέσα από το Facebook αυτό είναι η εύκολη λύση. Άποψή μου είναι ότι είναι πλέον καιρός να καθίσουμε γύρω από το ίδιο τραπέζι και μέσα από έναν διάλογο να συναποφασίσουμε τι Επιμελητήριο θέλουμε στη Λέσβο. Προσωπικά καλώ κάθε υγιή δύναμη της αγοράς και του τόπου και από την παρούσα απερχόμενη διοίκηση, κάθε συνάδελφο που  «πνίγεται» από την αδράνεια, να ενεργοποιηθούμε. Να ενημερώσουμε τον κάθε επαγγελματία, έμπορο και επιχειρηματία πόσο σημαντικό εργαλείο είναι το Επιμελητήριο και πόσα ζητήματα θα είχαν μέχρι τώρα διευθετηθεί υπό άλλες συνθήκες. Ο τόπος χρειάζεται προοπτική και οφείλω να απευθύνω και μία ιδιαίτερη πρόσκληση στους συνάδελφους από τη Λήμνο, τους οποίους έχουμε αδικήσει ως Επιμελητήριο ξεχνώντας ότι είμαστε ένας Νομός και όχι Επιμελητήριο μόνο της Λέσβου», είπε καταλήγοντας το πρώην μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img