Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απευθείας στο Τρίτο πρόγραμμα ρεσιτάλ πιάνου της Νατάσσας Χαλκοδαίμων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στο πλαίσιο του κύκλου « Συναυλίες στο Τρίτο», το Τρίτο Πρόγραμμα, σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στο Studio “Αντώνης Κοντογεωργίου» της ΕΡΑ, ανοίγει την Νέα Χρονιά με ένα ρεσιτάλ πιάνου της Νατάσσας Χαλκοδαίμων.

Όπως έκανε γνωστό η ΟΛΣΑ , η νεαρή πιανίστα που κατάγεται από τη Λέσβο (είναι κόρη του προέδρου του Μορφωτικού συλλόγου Ανεμωτισίων στην Αθήνα),έχει πολλές αξιόλογες εμφανίσεις στο ενεργητικό της και στο ρεσιτάλ, συνομιλεί μουσικά με μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ρομαντικής και σύγχρονης περιόδου, σε έργα προσεκτικά διαλεγμένα γύρω από δύο βασικούς άξονες: το λυρισμό και το χορευτικό στοιχείο.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με την φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), είχε πάντα τη χαρά να παρουσιάζει, να αναδεικνύει, να στηρίζει και να προτείνει στα μέλη της και σε όλους τους Λέσβιους, τις επιτυχίες όλων των νέων ανθρώπων, σε κάθε τομέα της επιστημονικής, καλλιτεχνικής και επαγγελματικής ζωής, όταν αυτός είναι τέτοιος που αποτελεί οδηγό και κίνητρο να βρει μιμητές. Το ίδιο βέβαια κάνει και επιδιώκει για όλους ανεξαιρέτως ηλικίας. Παλαιότερα αυτό συνέβαινε μέσω του περιοδικού “Η Λέσβος μας” που είχε φτάσει την περίοδο μετά το 2010 να διανέμεται δωρεάν σε 5000 αντίτυπα σε Λέσβο και Αττική και στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι όπως ειπώθηκε και προτάθηκε από τον Ιούλιο του 2019, να προχωρήσει στην επανέκδοσή του με ίδιο ή διαφορετικό σχήμα.

Επίσης όπως προτάθηκε ήδη από την ΟΛΣΑ, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πραγματοποιηθεί μια συναυλία κλασσικής μουσικής, με συντελεστές από την Αττική και τη Λέσβο ή όπου άλλου, καθώς υπάρχει ένα σπουδαίο δυναμικό που πολλές φορές μένει αθέατο και αναξιοποίητο. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια κυρίως με το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας ΑΡΙΩΝ αλλά και άλλες προσπάθειες, η κλασσική μουσική έχει έρθει πολύ πιο κοντά στους Λέσβιους που έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν μερικούς από τους σημαντικότερους του είδους.

Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img