«Δεν σέβονται την προσπάθειά μας»

765

Είναι ένας νέος παράγοντας που ήρθε στο ποδόσφαιρο της Λέσβου, έχοντας ιδέες και απόψεις που σίγουρα δεν ταιριάζουν με την φιλοσοφία που έχουν οι περισσότεροι σημερινοί παράγοντες στο νησί. Ο Δημήτρης Μητρέλος, με καταγωγή από την Ανεμότια, είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας στην Αθήνα, βοηθούσε πάντα το χωριό του, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια θέλησε να ασχοληθεί ως παλιός ποδοσφαιριστής και εκείνος, με τον Ατρόμητο, την αγαπημένη ομάδα του χωριού. Με δικά του έξοδα αναμόρφωσε τις εγκαταστάσεις του γηπέδου, έκανε νέα αποδυτήρια, δημιούργησε ακαδημίες που αυτή την στιγμή συνεργάζονται με τον Ολυμπιακό, κατέβασε την ομάδα στην Καλλονή φέτος για να παίζει σε χόρτο, οργάνωσε όλο το συμβούλιο, πέρασε μια δική του φιλοσοφία στην ομάδα, αλλά θέλει να πάει βήμα – βήμα για να φτάσει ψηλά τον Ατρόμητο, χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός, όπως λέει.

Ωστόσο οι δικές του καλές προθέσεις και οι προσπάθειες «βρίσκουν τοίχο» και μεγάλα εμπόδια, από την λογική των τοπικών αρχών και της αδιαφορίας που δείχνουν διαχρονικά για την αναβάθμιση των γηπέδων.  Ο ίδιος με δήλωσή του, έχοντας πια καταλήξει και βγάζοντας το δικό του συμπέρασμα, εκφράζει την απογοήτευσή του: «Θέλω να σταθώ στο γηπεδικό πρόβλημα που ταλανίζει το βόρειο-βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και περνάει στα ψιλά εδώ και χρόνια. Είναι ασέβεια, έλλειψη πολιτισμού και χυδαία προσβολή προς τους κατοίκους αυτού του γεωγραφικού κομματιού να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο.  Ζούμε στο 2018 πια, σε ένα μέρος που πλήττεται σφοδρά από κάθε είδους ταλαιπωρία (τεχνητή ή φυσική) και πληρώνει αυτούς τους απάνθρωπους φόρους, όπως κάθε άλλος πολίτης της Ελλάδας. Γιατί λοιπόν κύριοι, κύριοι κρατούντες και διοικούντες δεν δίνετε σε αυτόν τον κόσμο που φυλάει τις Θερμοπύλες το ελάχιστο, το πιο φτηνό, το πιο ταπεινό αγαθό; Τη δυνατότητα να γυμνάσει τη νεολαία του, να την κρατήσει στον ίσιο δρόμο και στον τόπο του, να γεμίσει τις ατέλειωτες κενές ώρες στην ύπαιθρο με όμορφο, πολιτισμένο τρόπο; Φτάνει που δείχνετε την ασέβεια και την έλλειψη πολιτισμού σας με τα οδικά δίκτυα – καρμανιόλες που τον αναγκάζετε να κυκλοφορεί χωρίς μπάρες, χωρίς σήμανση, χωρίς φώτα χωρίς τίποτα». 

Και συνεχίζει: «Με «ψίχουλα» φτιάχνετε  2-3 γήπεδα με πλαστικό τάπητα και κάνετε ευτυχισμένο ένα ολόκληρο δημοτικό διαμέρισμα. Εμείς είμαστε μια ομάδα που επιθυμεί να προάγει τον πολιτισμό και το πνεύμα του αθλητισμού. Έχουμε πολλές καινοτόμες ιδέες, θέλουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας, ονειρευόμαστε, δίνουμε ελπίδα και χαρά σε πολύ κόσμο και ξαφνικά όλα αυτά χτυπάνε σε ένα ντουβάρι.  Βλέπουμε την ματαιότητα των προσπαθειών μας όταν συζητάμε και δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε απλά απλούστατα ερωτήματα.  Πού θα κάνουμε προπόνηση; Τι ώρα; Πού θα παίξουμε αυτή την εβδομάδα; Πού την επόμενη; Κανένας δεν μπορεί να μας πει, κανένας δεν είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας των παιδιών μας, αλλά και της διοίκησής μας, που μάταια ξοδεύει από το υστέρημά της. Ο Ατρόμητος δεν παίζει επί ίσοις όροις με τις υπόλοιπες ομάδες. Δέχεται αθέμιτο πόλεμο από παντού. Ψάξτε και βρέστε. Δώστε λύσεις».

 

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι»

 

Για το αγωνιστικό κομμάτι, ο Δημήτρης Μητρέλλος είναι ρεαλιστής. Μπορεί ο Ατρόμητος να είναι μια ομάδα που διεκδικεί φέτος το πρωτάθλημα, αλλά μετά την ήττα από τον Όλυμπο την Κυριακή υπήρξε μεγάλη απογοήτευση και ένταση. Και αυτό ο ίδιος ο Πρόεδρος της ομάδας το ερμηνεύει στο πως δεν είναι ακόμη έτοιμος ο Ατρόμητος να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις: «Την Δευτέρα είχαμε μια ωραία συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές. Είπαμε πολλά πράγματα, προσπαθήσαμε να ανατάξουμε την ψυχολογία και το κλίμα γενικότερα. Η ομάδα δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες πορείες και πρέπει να μάθουμε να μην απογοητευόμαστε από τις ήττες, να μην πετάμε στα σύννεφα με τις νίκες, αλλά να απολαμβάνουμε αυτό που ζούμε. Δώσαμε αμοιβαίες υποσχέσεις να το ζήσουμε μέχρι τέλους. Τέλος, δόθηκε  ρητή εντολή από τη διοίκηση και εμένα προσωπικά στο προπονητικό team να είναι αμείλικτο σε θέματα πειθαρχίας και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όποια πειθαρχικά παραπτώματα υποπέσουν στην αντίληψή μας ξανά.  Είναι προτιμότερο να τιμωρήσουμε έναν παίχτη ακόμα κι αν τον χάσουμε, παρά να χάσουμε ολόκληρη την ομάδα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here