Δωρεάν σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ από το Δήμο Λέσβου

219

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2018 έχουν περιθώριο, όσοι επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στα δωρεάν σεμινάρια παραγωγής Ντοκιμαντέρ του Δήμου Λέσβου.
Ο Δήμος Λέσβου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ AegeanDocs και το StoryDoc οργανώνει Σχολή παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με σεμινάρια – εργαστήρια. Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs, το οποίο διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Λέσβου και θα διεκδικήσουν το βραβείο κοινού, αξίας 500 ευρώ.
Το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ θα διεξαχθεί στην Μυτιλήνη και απευθύνεται σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας στο αντικείμενο.

Ιδιαίτερα τμήματα θα αναπτυχθούν, στο πλαίσιο των σεμιναρίων, για μαθητές, φοιτητές και ενηλίκους αλλά και για μεγαλύτερους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και παρέχεται κινηματογραφικός εξοπλισμός σε κάθε συμμετέχοντα. Τα σεμινάρια θα ολοκληρωθούν σε 3 τριήμερα σεμινάρια, τον Ιανουάριο 2018, τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και σε εργαστήριο μοντάζ τον Ιούλιο.
Αναλυτικά:
Αιτήσεις συμμετοχής, διαδικασίες. Συμμετέχοντες-ομάδες δημιουργίας: Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή και ομαδικές. Οι ομάδες μπορεί να είναι αμιγώς νεανικές ή και μικτές με συμμετοχή ενηλίκων (εκπαιδευτικοί και μαθητές/φοιτητές) ή αποκλειστικώς από ενήλικες.

Θέματα:
α) Η καταγραφή προφορικών μαρτυριών για την ιστορία του τόπου, την καθημερινή ζωή, την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης, της ιστορίας της οικονομικής ζωής, της λαϊκής, αστικής και βιομηχανικής αρχιτεκτονικής.

β) Η ανάδειξη κοινωνικών προβλημάτων, όπως οι προσφυγικές ροές, η ανεργία, η αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ και άλλα.

Αιτήσεις συμμετοχής: Οι αιτήσεις είναι ατομικές ή και ομαδικές.
Υποβάλλονται έως 15/1/2018 με αποστολή email στην διεύθυνση: info@storydoc.gr.

Στo email οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, την ιδέα τους σε σύντομη περίληψη και πώς σκέφτονται να πραγματοποιήσουν την ταινία-με κινηματογράφηση σκηνών, με συνεντεύξεις κλπ.
Όσοι έχουν αποστείλει email για την συμμετοχή τους θα ειδοποιηθούν με απαντητικό email για την επιλογή στα σεμινάρια. Εmail επίσης θα λάβουν και όσοι δεν επιλεγούν.
Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – 2ο Γυμνάσιο (πρώην Παρθεναγωγείο) Πιττακού 44 – Μυτιλήνη.
Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου:

-26 Ιανουαρίου 2018, ώρες 16.00 – 21.00

-27 και 28 Ιανουαρίου 2018, ώρες 10.30 – 14.30 και 16.00 – 20.00.

Για τα επόμενα 3 σεμινάρια-εργαστήρια οι ημερομηνίες θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν σε επόμενο χρόνο. Στους συμμετέχοντες θα χορηγείται προς χρήση πλήρης ψηφιακός αλλά και τεχνικός εξοπλισμός κινηματογράφησης για τις συγκεκριμένες παραγωγές. Ο τεχνικός εξοπλισμός θα χορηγείται εκ περιτροπής. Κάμερες, που τυχόν διαθέτουν οι συμμετέχοντες, μπορεί επίσης, να χρησιμοποιούνται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here