«Έρχονται» οι προσλήψεις στην καθαριότητα

335

Στο ΑΣΕΠ βρίσκονται οι αποφάσεις για την πρόσληψη 8.845 μόνιμων υπαλλήλων σε Δήμους, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου για ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες, που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη. Οι θέσεις χωρίζονται σε 8.045 κενές οργανικές των Δήμων και 800 με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

Στις παραπάνω αποφάσεις συμπεριλαμβάνονται οι 36 θέσεις που έχει ζητήσει ο Δήμος Λέσβου και αφορούν 27 εργάτες, 8 οδηγούς και 1 χειριστή που θα απασχοληθούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Επίσης, το πράσινο φως πήραν οι 20 θέσεις που περίμενε από πέρυσι η ΔΕΥΑΛ και αφορούν στις παρακάτω ειδικότητες:

-1 ΠΕ Μηχανολόγος – μηχανικός

– 1 ΠΕ Οικονομολόγος

– 1 ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός

– 3 ΥΕ Εργατών

– 2 ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες

– 2 ΔΕ Υδραυλικοί

– 1 ΠΕ Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός

– 1 ΠΕ Χημικός – Μηχανικός

– 1 ΤΕ Οικονομικών

– 1 ΤΕ Πολιτικός Μηχανικός

– 1 ΤΕ Μηχανολόγος μηχανικός

– 1 ΤΕ Τεχνολόγος Περιβάλλοντος

– 2 ΔΕ Οδηγοί αυτοκινήτων

– 1 ΔΕ Καταμετρητής

– 1 ΔΕ Χειριστής μηχανημάτων.

Σημειωτέον πως η “ρύθμιση Σκουρλέτη” που ψηφίστηκε το καλοκαίρι παρέχει στους υποψήφιους που απασχολούνται ήδη με συμβάσεις στην καθαριότητα, μοριοδότηση 17 μονάδων ανά μήνα εμπειρίας και για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου για δύο χρόνια έχει προβάδισμα 408 μορίων έναντι άλλων συνυποψηφίων του.

Παρ’ ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι έχουν το συγκεκριμένο πλεονέκτημα στα μόρια, άλλου είδους κριτήρια κοινωνικού χαρακτήρα, όπως π.χ. πολυτεκνία, χρόνια ανεργία κ.ά. συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια και έτσι μπορούν να προσπεράσουν την μοριοδότηση ενός συμβασιούχου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here