Μια αγκαλιά για τον Κυμ…

602

Ήταν Μ. Παρασκευή του 2017 όταν η καρδιά του  Παναγιώτη Κυμούρη σταμάτησε να χτυπά και δυο μέρες αργότερα, την Κυριακή του Πάσχα, έφευγε για το μεγάλο ταξίδι. Ένα χρόνο μετά, την ίδια μέρα, φίλοι και συγγενείς, αλλά και κόσμος που τον έχει «γνωρίσει» μετά τον θάνατό του, συγκεντρώθηκαν στο χώρο που ο ίδιος αγαπούσε και ήταν το πάθος του και έπαιξαν για εκείνον στέλνοντάς του το μήνυμα πως δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν.  Στο Στάδιο Μυτιλήνης λοιπόν την Μ. Παρασκευή οι ομάδες παλαιμάχων του Παλλεσβιακού, της Γέρας, της Λέσβου και του Λιμενικού σώματος έδωσαν τον δικό τους αγώνα για τον Κυμ, θέλοντας να  καθιερώσουν το τουρνουά «Παναγιώτης Κυμούρης»  και να τιμούν κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα, τη μνήμη του.

Παρών και ο σκύλος του Κυμ,  Ντάρκο, ο σκύλος – αστυνομικός,  που είχε σαν παιδί του ο Παναγιώτης και τον είχε «υιοθετήσει» όταν πια αποστρατεύτηκε από το σώμα λόγω ηλικίας. Ο κουμπάρος του Γιώργος Κουτρομπίλας θέλησε να πει δυο λόγια για τον Κυμ, αλλά πολλές φορές σταματούσε μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Λίγο πριν τα μεγάφωνα του σταδίου έπαιζαν το αγαπημένο τραγούδι του Παναγιώτη. Ακολούθησαν κάποιες τιμητικές απονομές στην οικογένεια του αδικοχαμένου λιμενικού, ενώ η καλύτερη στιγμή ήταν όταν ο Μυτιληνιός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τάσος Χατζηγιοβάνης, χάρισε μια φανέλα της αγαπημένης ομάδας του Παναγιώτη στην οικογένειά του, με τις υπογραφές όλων των παικτών. Παρών επίσης η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός και αρκετοί ακόμα εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα έσοδα της διοργάνωσης θα δοθούν για την αποκατάσταση της υγείας ενός μικρού κοριτσιού από την Μυτιλήνη. Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με τους παλαιμάχους να κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά στο κέντρο του γηπέδου και την ιαχή ΚΥΜ να ακούγεται ψηλά…