«Έρχονται» θέσεις ναυαγοσωστών

Ενημέρωση για κάλυψη θέσεων ναυαγοσωστών και τις προϋποθέσεις έκανε την Παρασκευή ο Δήμος Μυτιλήνης, υπογραμμίζοντας ότι τριπλασιάζεται ο αριθμός τους στις ελληνικές ακτές. Αυτό δίνει κίνητρο, κυρίως σε νέους και νέες να γίνουν επαγγελματίες ναυαγοσώστες και να καλύψουν πάνω από 7.500 θέσεις εργασίας σε παραλίες που απαιτείται η απασχόληση ναυαγοσώστη. Ο Δήμος Μυτιλήνης τονίζει ότι έχει ανάγκη από ναυαγοσώστες που κατέχουν σχετική άδεια και στο επόμενο διάστημα θα βγάλει σχετική προκήρυξη. Αντίστοιχη προκήρυξη θα δημοσιευτεί και από το Δήμο Δυτικής Λέσβου για τις δικές του παραλίες. 

Αυτό σημαίνει πως οι νέοι που πληρούν τις προϋποθέσεις πρέπει να σπεύσουν να βγάλουν άδεια ναυαγοσώστη, ώστε να μπορούν να υποβάλουν τα χαρτιά τους.

Βάσει του ΠΔ 31/2018, η άδεια ναυαγοσώστη χορηγείται σε όσους κατέχουν Πιστοποιητικό σπουδών από νομίμως λειτουργούσα σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης ή πιστοποιητικό σπουδών ειδικότητας ναυαγοσώστη, εκδοθέν από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Σχολής Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού. 

Άδεια Ναυαγοσώστη χορηγείται, επίσης χωρίς εξετάσεις, στους πτυχιούχους Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα ναυαγοσωστικής ή κολύμβησης ή δραστηριοτήτων νερού κλειστού και ανοικτού χώρου.