Τα «ειρωνικά» συγχαρητήρια του Διαγόρα

217

Μην έχοντας πλέον άλλον τρόπο αντίδρασης και θέλοντας να «πικάρει» τους διαιτητές του προχθεσινού ημιτελικού του Κυπέλλου απέναντι στον Αιολικό και τα όσα συνέβησαν, η διοίκηση του Διαγόρα εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για τους διαιτητές. Όπως είναι φυσικό, τα συγχαρητήρια και οι ευχές έχουν ειρωνικό τόνο, καθώς η διαιτησία και τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής μόνο για εύσημα δεν είναι: «Η  Διοίκηση του Διαγόρα Aγίας Παρασκευής θέλει να δώσει συγχαρητήρια για την άψογη διαιτησία του σημερινού ημιτελικού κυπέλλου μεταξύ της ομάδας μας και του Aιολικού Mυτιλήνης. Tέτοιες διαιτησίες προάγουν το επίπεδο του λεσβιακού ποδοσφαίρου και βοηθούν στην  προβολή του «ευ αγωνίζεσθαι». Ευχόμαστε στη διαιτητική τριάδα καλή συνέχεια στη λαμπρή σταδιοδρομία τους».

 

Εκτέθηκαν όλοι

 

«Τα όσα διαδραματίστηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Λέσβου στην Αγ. Παρασκευή είναι μια απεικόνιση της πραγματικότητας και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η διοργανώτρια αρχή τον θεσμό του Κυπέλλου, αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η λεσβιακή διαιτησία. Δεν ξέρω αν ο ορισμός του Βουρανή στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν μονόδρομος υπό την έννοια ότι δεν υπήρχε άλλος. Αλλά αν δεν ήταν, έχει τεράστια ευθύνη η Επιτροπή διαιτησίας που έκανε και τον ορισμό. Μόλις πριν από μερικές ημέρες ο Βουρανής είχε διακόψει και πάλι το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Αετό στην Καλλονή επειδή τον έβριζαν από την κερκίδα. Είτε λοιπόν έχει πάρει τέτοιες εντολές, είτε είναι πολύ «ευαίσθητος». Αλλά η «μόδα» αυτή που προσπαθεί να περάσει τελευταία, το διακόπτω τον αγώνα για «ψύλλου πήδημα» είναι επικίνδυνη. Όταν λοιπόν βάζεις έναν τόσο «ευαίσθητο» διαιτητή σε ένα γήπεδο που παραδοσιακά έχει «φασαρία» και τον βάζεις μαζί με δυο νέα και άπειρα παιδιά, ε, τότε ρισκάρεις πολλά και παίζεις κορώνα – γράμματα και το παιχνίδι και την τριάδα.

Και επειδή ήμουν παρών στο γήπεδο, η διακοπή και η απόσυρση για τα αποδυτήρια έγινε χωρίς να υπάρχει σημαντική αφορμή. Τα χειρότερα, οι χειροδικίες, τα δυναμιτάκια, το βρίσιμο και  ό,τι συνέβη τέλος πάντων, σημειώθηκε μετά… Και δεν δικαιολογείται ένας έμπειρος διαιτητής να διακόπτει ένα παιχνίδι στο 42’. Σφυρίζει το ημίχρονο, ηρεμεί την κατάσταση και βγαίνει στο δεύτερο χωρίς προβλήματα. Όσα έγιναν την μια ώρα της διακοπής, τα πισωγυρίσματα, τα τηλεφωνήματα, τα βγαίνω, δεν βγαίνω κτλ. είναι κωμωδία και κατάντια.

Όπως κωμικοτραγικό ήταν το γεγονός πως ο Βουρανής αμέσως μετά την διακοπή έπαιξε 3 λεπτά, έληξε το ημίχρονο και ξεκίνησε αμέσως το δεύτερο μέρος. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο τοπικό της Ουγκάντας. Από κει και πέρα δεν μπορείς ως διοργανώτρια αρχή να  μην προσπαθείς να προφυλάξεις τον αγώνα και τις ομάδες που σε εκπροσωπούν στην Γ’ Εθνική,  με κάθε τρόπο. Η ΕΠΣΛ άφησε τον Σταυρινό μόνο να παλεύει με τα «θηρία», χωρίς έστω μια τυπική αστυνομική δύναμη, χωρίς βοήθεια από κανέναν και θα κληθεί και πάλι να μαζέψει την κατάσταση εκ των υστέρων. Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν «αθωώνουν» την απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων στην Αγ. Παρασκευή. Αλλά δεν μπορεί για 2-3 «ανόητους» να την «πληρώνει» ένα σωματείο που έχει δαπανήσει 100.000€ μέχρι τώρα, έχει ματώσει και κινδυνεύει να διαλυθεί από μια λάθος απόφαση ενός διαιτητή και από την ανοησία ορισμένων».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here