Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ορίστε σε ποια κατάσταση μαζεύουν τις ελιές από το χωράφι τους οι ιδιοκτήτες του κτήματος που βρίσκεται μεταξύ του σούπερ-μάρκετ Lidl και του ΚΥΤ του Καρά-Τεπέ, το οποίο έχει μετατραπεί σε χωματερή από τις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων που πετούν διερχόμενοι μετανάστες και τα σκουπίδια που αφήνουν άλλοι αλλοδαποί που κάνουν πικ-νικ κάτω από τα δέντρα.

Με το θέμα αυτό ασχολήθηκαν τα Νέα της Λέσβου τις προηγούμενες εβδομάδες και, δυστυχώς, για το Υπουργείο Μετανάστευσης που διαχειρίζεται πακτωλό κονδυλίων για το μεταναστευτικό, δεν περισσεύουν φαίνεται για μερικά εργατικά μεροκάματα για τον καθαρισμό αυτού του κτήματος, ως έχει υποχρέωση, το Κράτος στους ιδιοκτήτες. Και δεν είναι μόνο για τους ιδιοκτήτες, καθώς το κτήμα αυτό βρίσκεται δίπλα στον κεντρικό δρόμο (Εθνική Οδός) από τον οποίο διέρχονται σε ετήσια βάση χιλιάδες πολίτες που κατευθύνονται στο προσκύνημα του Μανταμάδου από τη Μυτιλήνη, αντικρίζοντας αυτή την εικόνα ντροπής για την οποία δεν ευαισθητοποιούνται ούτε οι τοπικοί μας εκπρόσωποι που κατά τα άλλα… προωθούν τον τουρισμό!

Θα μπορούσε να είχε καθαριστεί αυτό το χωράφι ακόμα και με εθελοντές αλλοδαπούς του ΚΥΤ που θα προσφέρονταν αν κάποιος τους καλούσε από τους αρμόδιους, αλλά προφανώς το μόνο που ενδιαφέρει γύρω από το μεταναστευτικό είναι οι μπίζνες των ΜΚΟ. Και μετά αναρωτιούνται από το Υπουργείο Μετανάστευσης γιατί αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες! Μα γιατί να μην αντιδράσουν όταν έχουν αυτή την αντιμετώπιση!

spot_img

More articles

spot_img
spot_img