Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

13 υποψήφιοι για 9 θέσεις στον Εμπορικό Σύλλογο

  • Υποτονικό για άλλη μία θητεία το ενδιαφέρον των καταστηματαρχών να θέσουν υποψηφιότητες

Ολοκληρώθηκε, χθες, η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων από Εμπόρους της  Μυτιλήνης για τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο που θα γίνουν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, 18:00 – 21:00, στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Λέσβου, στην προκυμαία της Μυτιλήνης (Π. Κουντουριώτη 71).

Για άλλη μία θητεία εκδηλώνεται μικρό το ενδιαφέρον από τους εμπόρους της Μυτιλήνης να θέσουν υποψηφιότητες, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές, καθώς μόλις 13 έμποροι υπέβαλαν αιτήσεις (με την επιφύλαξη να υποβλήθηκε κάποια υποψηφιότητα αργά χθες το μεσημέρι, την τελευταία στιγμή) για 9 θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο. Και αυτό παρά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η αγορά της περιοχής μας και θα περίμενε κανείς να είναι πιο μεγάλο το ενδιαφέρον από εμπόρους ώστε να εκπροσωπήσουν τον κλάδο τους στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, που είναι και ο μόνος από τη Λέσβο που συμμετέχει στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και Νήσων.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, Παναγιώτης Παπαρίσβας, καθώς επίκειται η συνταξιοδότησή του, δεν έθεσε ξανά υποψηφιότητα, ενώ και ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος Κίμωνας Καζάζης είναι υποψήφιος ως Αντιπρόσωπος για την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων. Επίσης δεν είναι εκ νέου υποψήφια η απερχόμενη Γενική Γραμματέας Κωνσταντίνα Γονιδέλλη, καθώς και το απερχόμενο μέλος της διοίκησης Μαρία Βαμβακίτου, η οποία εκπλήσσει με την πρόωρη απόσυρσή της, καθώς θα μπορούσε να προσφέρει για ακόμα μία θητεία.

Από τα απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκ νέου υποψήφιοι είναι οι: Χαράλαμπος Αράπης, Γιάννης Μουτζούρης, Χρήστος Καρίπης, Βαγγέλης Μολυβιάτης και Μαρία Χατζησάββα.

Υποψηφιότητα επίσης κατέθεσε ο Χρήστος Πουλέλλης, που δεν συμμετείχε στην απερχόμενη διοίκηση, αλλά σε παλαιότερες διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου.

Από τα νέα πρόσωπα που έθεσαν υποψηφιότητα για την εκπροσώπηση των εμπόρων μέσω του Συλλόγου τους ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το όνομα της Δέσποινας Διαμαντή, που δραστηριοποιείται χρόνια τώρα με επιχειρήσεις στην Ερμού και έχει κατά καιρούς εκφράσει και άποψη αλλά και φρέσκιες ιδέες και προτάσεις για το άνοιγμα του Εμπορικού Συλλόγου περισσότερο προς τους καταστηματάρχες. Η κ. Διαμαντή έχει διατελέσει και Κοινοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης στην προηγούμενη Δημοτική θητεία επί ενιαίου Δήμου Λέσβου, αφήνοντας “αποτύπωμα” και κυρίως στα θέματα περίθαλψης και διαχείρισης των αδέσποτων της Μυτιλήνης, με τα οποία η ίδια είχε ασχοληθεί προσωπικά μαζί με τον τότε Πρόεδρο Πάνο Πίτσιο φέρνοντας αποτελέσματα.

Άλλοι έμποροι που κατεβαίνουν για πρώτη φορά για να βοηθήσουν το Σύλλογό τους είναι οι Δημήτρης Τσιμναδής, Κώστας Βραχνός, Δημήτρης Γιασσάς, Γιώργος Σαλιαμπούκος, Βάλια Μπαρμπατιώτη, Φιλίτσα Γκιγκιλίνη.