Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

18 παιδιά θετικά στον κορονοϊό


Σταθερή θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία της Λέσβου, καθώς χθες δηλώθηκαν 18 κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες, έξι περισσότερα από όσα είχαν δηλωθεί έως το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις 3 ήταν τα νέα κρούσματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα οποία μοιράστηκαν στο 1ο Νηπιαγωγείο Καλλονής, στο Νηπιαγωγείο Βαρειάς και στο 8ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, ενώ υπήρξε και 1 κρούσμα σε εκπαιδευτικό σχολείου της Μυτιλήνης. Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα κρούσματα ήταν αρκετά περισσότερα και πιο συγκεκριμένα 15, από τα οποία 3 στο Γυμνάσιο Καλλονής, από 2 στο Γυμνάσιο Πέτρας, στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου και στο ΕΠΑΛ Καλλονής και από 1 στο Γυμνάσιο Αγιάσου, στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, στο 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, στο Γυμνάσιο Γέρας, στο ΓΕΛ Αγιάσου και στο 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης. Επιπλέον υπήρξαν κρούσματα και σε έναν εκπαιδευτικό του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και σε έναν του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.

Σε επίπεδο νομού το σύνολο των κρουσμάτων σε παιδιά και εκπαιδευτικούς είναι 23. Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και από μία περίπτωση μαθητών στο Γυμνάσιο Μούδρου και στο Γυμνάσιο Μύρινας στη Λήμνο, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Από τα κρούσματα αυτά δεν προκύπτει το κλείσιμο κάποιου σχολικού τμήματος στη Λέσβο.