Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

19 εκατ. ευρώ για τους Νέους Αγρότες ανακοίνωσε ο Λιβανός

19 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών στο Βόρειο Αιγαίο ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός φτάνοντας στο Κιόσκι για να μιλήσει στην εκδήλωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Ο Υπουργός εξέπληξε ευχάριστα με αυτήν την ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι παραπληροφορούν όσοι αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός είναι στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την άφιξη του στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου ο κύριος Λιβανός ενημερώθηκε ότι λίγα μέτρα πιο κάτω διαδήλωνε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και ζήτησε να συναντηθεί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους με τους οποίους συζήτησε για 20 λεπτά περίπου. Η συζήτηση με τους διαδηλωτές έγινε σε καλό κλίμα καθώς τόσο ο ίδιος έδειξε διάθεση να ακούσει τα προβλήματα χωρίς να βιάζεται να φύγει από τον τόπο της διαδήλωσης αλλά και οι διαδηλωτές δεν ξέφυγαν από το στόχο τους να αναδείξουν τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα με σοβαρότητα και χωρίς αφορισμούς.

Ο κύριος Λιβανός δεσμεύτηκε στον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Στρατή Κόμβο ότι θα αποκατασταθούν όσοι κτηνοτρόφοι έχουν περικοπές στην προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης αν δεν έχουν δηλώσει βοσκότοπους και ζώα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Θέλω να μου στείλεις τα ΑΦΜ στην Αθήνα Στρατή και δεσμεύομαι ότι θα αποκατασταθούν αν έχουν γίνει άδικες περικοπές» είπε ο κύριος Λιβανός αποκαλώντας με το μικρό του όνομα τον κ. Κόμβο  τον οποίο μόλις είχε γνωρίσει  επισημαίνοντας με νόημα ότι «είμαι μόλις 9 μήνες Υπουργός και βλέπετε τι έχουμε κάνει» είπε χαρακτηριστικά διαχωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη δική του πορεία στο Υπουργείο από αυτή του προκατόχου του.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο των Nέων της Λέσβου