Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ: Μάχη γιγάντων στον Καρά-Τεπέ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Στην τελική ευθεία η παράδοση του κτιρίου της παλιάς Ατλάντικ που θα στεγαστεί το νέο σούπερ-μάρκετ
  • Συνωστισμός υποψηφίων για τις θέσεις εργασίας, αλλά και παράπονα από άτομα που δεν έχουν κληθεί 

Ο κύβος ερρίφθη για το νέο σούπερ-μάρκετ στον Καρά-Τεπέ της Μυτιλήνης, που δημιουργεί η αλυσίδα Σκλαβενίτης, καθώς αυτό το διάστημα έχουν ήδη αρχίσει οι προσλήψεις του προσωπικού, ενώ στο εργοτάξιο του παλιού καταστήματος της Atlantic έχουν έρθει τα πάνω-κάτω και τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για την παράδοση του κτιρίου. Ήδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, την προσεχή Τρίτη πρόκειται να παραδοθεί ο πρώτος όροφος του κτιρίου που θα στεγαστεί το σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτης, οπότε θα ανοίξει η διαδικασία για την τροφοδοσία. Οι εργασίες συνεχίζονται στον κάτω όροφο που ήδη τοποθετούνται οι τζαμαρίες, τα δάπεδα και οι οροφές, ώστε να μπουν τα ράφια και να ετοιμαστούν για τα εγκαίνια.

Από τις εργασίες που γίνονται στο ισόγειο

Τα εγκαίνια του νέου σούπερ-μάρκετ έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Ιουνίου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ενώ ως χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων θα λειτουργήσει ο μπροστινός αύλειος χώρος, που είναι μικρός και γι’ αυτό το λόγο έχει αγοραστεί και απέναντι γωνιακή μάνδρα από την αλυσίδα, προκειμένου να τη λειτουργήσει ως πάρκινγκ για τους πελάτες της. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο σούπερ-μάρκετ θα απασχοληθούν 60 έως 80 άτομα από τις αποθήκες μέχρι τα ταμεία και τους άλλους τομείς, καθώς θα λειτουργεί αναψυκτήριο, χώρος διάθεσης έτοιμου φαγητού, αρτοποιείο και άλλοι τομείς.

Ο πρώτος όροφος παραδίδεται για τροφοδοσία την Τρίτη

Με εμβαδόν 6.000 τετραγωνικά εκ των οποίων τουλάχιστον τα 3.500 τετραγωνικά θα είναι στεγασμένοι χώροι, πρόκειται για το μεγαλύτερο σούπερ-μάρκετ της Λέσβου, με τη λειτουργία του οποίου έρχεται μία νέα τάξη πραγμάτων τόσο για τις τοπικές μικρές επιχειρήσεις που θα πιεστούν περαιτέρω από άλλη μια αλυσίδα, κυρίως όμως η μεγάλη μάχη θα γίνει ανάμεσα στα σούπερ-μάρκετ Βασιλόπουλος και Lidl, μια και οι τρεις μεγάλες αλυσίδες αναμένεται από τις 20 Ιουνίου και μετά να αναμετρηθούν και όποιος αντέξει. Το τελευταίο το σημειώνουμε, καθώς ήδη παράγοντες της αγοράς δεν θεωρούν εντελώς απίθανο το ενδεχόμενο τα επόμενα χρόνια μία από τις τρεις αλυσίδες να μην αντέξει τον ανταγωνισμό και να καταρρεύσει.

Κυλιόμενοι διάδρομοι μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου

Η επιλογή του προσωπικού

Η εταιρεία Σκλαβενίτης είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν και κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης για την επιλογή του προσωπικού και ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζονται παράπονα από κάποιους ανέργους ή εργαζόμενους σε άλλους τομείς, που υπέβαλαν αιτήσεις στην εταιρεία και, όπως λένε, ουδέποτε κλήθηκαν για να δώσουν τουλάχιστον συνεντεύξεις, ενώ άλλοι γνωστοί τους έχουν προσληφθεί. Αυτό έχει δυσαρεστήσει κόσμο, καθώς έχουν υποβάλει αιτήσεις πολλοί που ενδιαφέρονται για εργασία στη συγκεκριμένη επιχείρηση, δεδομένου πως φημίζεται ότι παρέχει τις καλύτερες αποδοχές στο προσωπικό της σε σχέση με άλλα σούπερ-μάρκετ, σε σημείο που τα πακέτα αποδοχών να είναι δελεαστικά και ανάλογα με την παραγωγικότητα οι υπάλληλοί της να ενισχύονται περαιτέρω. Αυτός είναι και ο λόγος που, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, υπάρχει συνωστισμός ενδιαφερομένων για να πιάσουν δουλειά βλέποντας, για παράδειγμα, ότι σε συγκεκριμένο άλλο σούπερ-μάρκετ οι εργαζόμενοι απασχολούνται με τις μικρότερες αποδοχές και σε εργασιακούς ρυθμούς εντατικότατους λόγω μείωσης των θέσεων και αύξησης της παραγωγικότητας. Γι’ αυτό προσπαθούν να περάσουν στη νέα αλυσίδα σούπερ-μάρκετ και η πιθανή απόρριψη κάποιων υποψηφίων πριν δώσουν συνέντευξη έχει τροφοδοτήσει τη δυσαρέσκειά τους, κάνοντας λόγο για προσλήψεις με μέσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Πυρετώδεις οι εργασίες

Σε κάθε περίπτωση η επιχείρηση, καθώς είναι ιδιωτική, προσλαμβάνει το προσωπικό της σύμφωνα με τις δικές της προτεραιότητες και ανάγκες, αν και με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας συγκεκριμένα άτομα που έχουν προσληφθεί σε νευραλγικούς τομείς προσλήφθηκαν άμεσα μόλις υπέβαλαν δύο αιτήσεις από την εταιρεία, καθώς λόγω των ειδικοτήτων που δήλωσαν η εταιρεία ζήτησε να τεθούν άμεσα στη διάθεσή της.

Σε κάθε περίπτωση η λειτουργία του νέου σούπερ-μάρκετ σε μία περιοχή που λειτουργεί ήδη σούπερ-μάρκετ ακριβώς απέναντι, έρχεται να προσθέσει περισσότερους πονοκεφάλους για την κίνηση των αυτοκινήτων στο δρόμο, που είναι εθνική οδός, και έχουν συμβεί στο παρελθόν ατυχήματα οδηγών που κινούνταν από και προς το σούπερ-μάρκετ που ήδη λειτουργεί.

spot_img

More articles

spot_img