Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

20 κρούσματα από την αρχή της χρονιάς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Σε χαμηλούς αριθμούς διατηρούνται τα κρούσματα COVID-19 σε σχολεία της Λέσβου από το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς, συμβαδίζοντας με τη γενικότερη σχετικά καλή επιδημιολογική εικόνα του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, το προχθεσινό θετικό κρούσμα σε μαθητή του Πλωμαρίου ανέβασε σε 20 τα συνολικά κρούσματα, που έχουν εμφανιστεί από τις 13 Σεπτέμβρη, στην τοπική σχολική κοινότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στα «ΝΕΑ της Λέσβου» οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί 3 κρούσματα σε παιδιά που φοιτούν σε Νηπιαγωγεία, 5 σε μαθητές Δημοτικών και 10 σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Επιπλέον εμφανίστηκαν και 2 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ πέραν των 20 περιστατικών, ένας εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νόσησε λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά αναμένεται να επιστρέψει υγιής στα καθήκοντά του τις επόμενες ημέρες.

Το θετικό στοιχείο, επιπλέον του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων, είναι το τι κρύβεται μεταξύ άλλων πίσω από αυτόν, που δεν είναι άλλο από τα κατά πως φαίνεται θετικά αποτελέσματα του μέτρου των υποχρεωτικών τεστ κάθε εβδομάδα. Και αυτό γιατί τα συγκεκριμένα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσα από αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα αυτοί να μην προσέλθουν στις σχολικές μονάδες και να μην υπάρξει διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον μέχρις ότου βρεθούν τα κρούσματα έπειτα από ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων.

 

spot_img
Προηγούμενο άρθρο«Παραπλανητική» εικόνα για τα ακίνητα
Επόμενο άρθροΣτην προ κορονοϊού εποχή η διασκέδαση
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img