25η παλλεσβιακή έκθεση κεραμικής στο Πολύκεντρο Μανταμάδου

Με έργα 40 κεραμιστών από τη Λέσβο, αλλά και άλλα σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, ανοίγει τις πόρτες της και φέτος η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, που διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1996 στο Πολύκεντρο του Μανταμάδου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου, στις 21:00 και η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 20 Αυγούστου.

Με εκθέτες από τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, την Κρήτη, την Πάτρα και την Αθήνα, αλλά και από το Βέλγιο, την Γαλλία, την Τουρκία και την Κύπρο, η έκθεση αυτή έρχεται να αποδείξει πως το Πολύκεντρο του Μανταμάδου είναι συνυφασμένο με την συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα δρώμενα του νησιού μας. Στόχος της να αναδείξει μια τέχνη, που συνεχίζεται ακόμη, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μανταμάδου, με τέσσερα σύγχρονα εργαστήρια κεραμικής αλλά και ένα από τα παλιά παραδοσιακά, το μοναδικό δυστυχώς που σώζεται και λειτουργεί σήμερα, εκείνο του Δημήτρη Κουδή στον Άγιο Στέφανο.

«Είναι μια τέχνη που διατηρείται ακόμη και περνά από γενιά σε γενιά, αλλά για να συνεχιστεί είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας σχολής κεραμικής στην περιοχή», σημειώνει στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανταμάδου, Χαράλαμπος Τζελαϊδής.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που αποτελεί σταυροδρόμι συνάντησης κεραμιστών και αγγειοπλαστών με έργα και δημιουργίες εξαιρετικής αισθητικής και υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, θα συμμετέχει το μουσικό σχήμα «ΗΧΟΧΡΩΜΑ» του Παναγιώτη Δήσσου. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:30 έως τις 20:30, καθημερινά εκτός Δευτέρας.